- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα
Τι είπε για τα Πανεπιστήμια και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Για το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων τον Σεπτέμβριο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Για τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, το πότε και πώς θα ανοίξουν, μίλησε σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 η Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι στόχος του υπουργείου είναι οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία τον Σεπτέμβριο και να μη χρειαστεί τηλεκπαίδευση.
«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από το Σεπτέμβριο στη δια ζώσης εκπαίδευση» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, αναφερόμενη στη λειτουργία της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Για τον λόγο αυτό, εξήγησε, συζητούνται με τους ειδικούς τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν. «Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο. Υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα» σημείωσε.
Πανεπιστήμια - Πότε και πώς θα ανοίξουν - Τι είπε η Κεραμέως
Σχετικά με το «άνοιγμα» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η υπουργός δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αποφασιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές, ως προϋπόθεση για την παρακολούθηση των μαθημάτων, επισημαίνοντας πως το υπουργείο εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμού των εφήβων, που άνοιξε από χθες.
Για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, «ωστόσο δεν φτάνει, χρειαζόμαστε κι άλλους εμβολιασμούς» τόνισε.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων είπε ότι εφέτος έχουμε 9.000 περισσότερα παιδιά από πέρυσι, που κρίθηκε ότι δεν πληρούν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να συμπληρώσουν μηχανογραφικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.