- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεραμέως: Αλλαγές στα πρωτόκολλα για τα κρούσματα σε σχολεία
«Δεν θα μπαίνει στην αίθουσα εκπαιδευτικός που δεν έχει κάνει τεστ ή δεν έχει εμβολιαστεί»
Νίκη Κεραμέως: Αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα κρούσματα στα σχολεία - Τι θα ισχύσει για τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
Αλλαγές θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τμημάτων και των σχολείων σε περίπτωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά τον Σεπτέμβριο.
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα (30/7) στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τα νέα δεδομένα που έχει φέρει στη ζωή μας ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, δημιουργούν την ανάγκη για την αλλαγή των πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων. «Το τονίζω η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων και με την Επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν». Όπως είπε η υπουργός, η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι τα τμήματα έκλειναν με το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια. «Τώρα η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν», είπε η υπουργός.
Κεραμέως: Δεν θα μπαίνει στην αίθουσα εκπαιδευτικός που δεν έχει κάνει τεστ ή δεν έχει εμβολιαστεί
Μετά και την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται στα σχολεία οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι δεν θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι, είτε πλήρως εμβολιασμένος, είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ. Το επόμενο διάστημα θα καθοριστεί ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.
Ακόμη, όπως έχει γίνει γνωστό, για τους εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ προβλέπεται αναστολή εργασίας, ενώ την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων. «Το μήνυμά μας είναι σαφές: Εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας. Ποσοστό άνω του 76% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.