- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόντρα για το «ποιόν» του Σάββα Ξηρού στη Βουλή
Μεταξύ Τζαμτζή από Ν.Δ. και Διαμαντόπουλου από ΣΥΡΙΖΑ
Σε κόντρα για την τρομοκρατία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές υψίστης ασφάλειας στο Α' Θερινό Τμήμα, μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Δάνη Τζαμτζή και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελου Διαμαντόπουλου.
Ο κ. Τζαμτζής ανέγνωσε από τα πρακτικά αναφορά του κ. Διαμαντόπουλου, σύμφωνα με την οποία «μάρτυρες, πήγαν βουλευτίνα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν άνθρωπο που είχε 97% αναπηρία, με προβλήματα υγείας, πολλά από τα οποία προκλήθηκαν μέσα στη φυλακή. Γιατί; Διότι εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από τον νόμο διάλεξε την ένοπλη πάλη».
«Δεν βάζετε μυαλό. Είστε μεταξύ της λογικής των γουναράδικων και της λογικής να στηρίζετε τρομοκράτες» είπε ο κ. Τζαμτζής στον κ. Διαμαντόπουλο, θέτοντάς του το ερώτημα: «Είναι ο Ξηρός τρομοκράτης ή επέλεξε την ένοπλη πάλη; Για πείτε μας».
Ο κ. Διαμαντόπουλος απέδωσε σε πρόβλημα του κ. Τζαμτζή με τα ελληνικά του τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ και μίλησε για «επίθεση λασπολογίας» και διαστρέβλωση των λεγομένων του. «Υπάρχει ένα πρόβλημα με τα ελληνικά του κ. Τζαμτζή ή υπάρχει ένα πρόβλημα μονταζιέρας, όταν μπλέκεστε με τα πίτουρα, θα σας φάνε οι κότες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας μάλιστα ότι κατά μία «ελεύθερη έννοια» της τρομοκρατίας πολλοί θεωρούν τους βουλευτές της ΝΔ τρομοκράτες με τα μέτρα που έχουν ψηφίσει.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, μία εκ των δύο βουλευτών του κόμματος που είχαν καταθέσει υπέρ του αιτήματος του Σάββα Ξηρού να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του λόγω της επιβαρημένης υγείας του, απάντησε ότι δεν πήγε για να υπερασπιστεί τον τρομοκράτη ή την τρομοκρατία, την οποία καταδικάζει, αλλά το αίτημα για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ειδικά για την περίπτωση του Σ. Ξηρού γιατί μπήκε με 67% αναπηρία και σήμερα έχει 98%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.