Πολιτικη & Οικονομια

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Δημήτρη που αρίστευσε στις Πανελλήνιες

Ο Δημήτρης Καρακώστας έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό δύο μήνες πριν τις εξετάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINNISSI

Τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Δημήτρη από την Ναύπακτο που αρίστευσε στις Πανελλαδικές παρά την απώλεια των γονιών του.

Το παράδειγμα του Δημήτρη Καρακώστα, του νεαρού από τη Ναύπακτο που κατάφερε να ξεπεράσει τον χαμό των γονιών του πριν από δύο μήνες λόγω κορωνοϊού, και να συγκεντρώσει περίπου 18.700 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το Nafpaktianews.gr, χθες επικοινώνησε μαζί του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας του τα θερμά συγχαρητήρια του για την μεγάλη του επιτυχία και την δύναμη ψυχής που επέδειξε. Όπως αναφέρει μάλιστα το τοπικό site, και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εκφράσει την επιθυμία σε συγγενικό πρόσωπο του 18χρονου να επικοινωνήσουν μαζί του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον αδόκητο χαμό του πρώην αντιδήμαρχου Κώστα Καρακώστα 56 ετών και της Νικολίτσας Μούρτου 51, οι οποίοι έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίο. 

Δημήτρης Καρακώστας: Το όνειρο της ιατρικής

Ο Δημήτρης εξήγησε ότι ο τρόπος με τον οποίο τον μεγάλωσαν οι γονείς του, του έδωσε τελικά τη δύναμη να συνεχίσει την προσπάθεια μέχρι να τα καταφέρει. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το όνειρό του τώρα είναι να σπουδάσει στην Ιατρική Πάτρας, για να είναι κοντά στην πόλη του αλλά και στα αδέλφια του που επίσης σπουδάζουν στην Πάτρα.

Η ιατρική ειναι μια σχολή που ήθελε από παλιά, ωστόσο ο χαμός των δικών του ενίσχυσε την αποφασιστικότητά του να τη διαλέξει, αφού ως αντικείμενο σπουδών σχετίζεται με τον κορωνοϊό, την πανδημία, και τον τρόπο που έφυγαν.

Όπως σημείωσε ο νεαρός, πρόκειται για μια τεράστια προσωπική τραγωδία, ωστόσο προσπαθεί να σκέφτεται πράγματα που θα τον κάνουν να συνεχίσει, να κάνει ό,τι θα έκανε αν ήταν εδώ οι γονείς του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ