- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτσας: Όχι διερευνητικές όσο το Oruc Reis είναι στην περιοχή
«Δεν γίνεται να επίκεινται συνομιλίες για την υπόθεση αυτή και κάποιος να δημιουργεί τετελεσμένα»
Tι δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μετά τη νέα NAVTEX της Άγκυρας για έρευνες του Oruc Reis
Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ανατολική Μεσόγειο μετά τις νέες NAVTEX της Τουρκίας, μίλησε στο ραδιόφωνο τού ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Όσο υπάρχει το Oruc Reis στην περιοχή δεν πρόκειται να πάμε σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία καθώς το αντικείμενο των διερευνητικών επαφών είναι ακριβώς η οριοθέτηση της μόνιμης διαφοράς που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών» διεμήνυσε ο κ. Πέτσας.
Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, δεν γίνεται να επίκεινται συνομιλίες για την υπόθεση αυτή και κάποιος να δημιουργεί τετελεσμένα.
Ο κ. Πέτσας τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση, όπως άλλωστε ζήτησε και ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ κατά τη χθεσινή τους επικοινωνία, θα αιτηθεί να συζητηθεί το ζήτημα της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής, καθώς δεν αποδεικνύει συνέπεια και συνεχεία στις πράξεις της.
Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το δίλημμα για την Άγκυρα ήταν ξεκάθαρο, αποκλιμάκωση ή κυρώσεις. Κι αν επιμένει να δημιουργεί ένταση, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις, πρόσθεσε.
Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «η πολιτική του κατευνασμού δε θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα, αλλά στα αντίθετα» γι' αυτό κι εκτίμησε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα υπαναχωρήσει από αυτό που καλλιεργήθηκε στο περασμένο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται πως το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πλέει προς το Καστελλόριζο, στο πλαίσιο της νέας παράνομης NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, κλιμακώνοντας εκ νέου την ένταση μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.
Το τουρκικό πλοίο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει ανοίξει τους πομπούς και κινείται με ταχύτητα τεσσάρων κόμβων. Ειδικοί, που επικαλέστηκε η κρατική τηλεόραση, αναφέρουν πως η ταχύτητα είναι κατάλληλη για πόντιση καλωδίων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ερωτήματα για έργο προσβασιμότητας ΑμεΑ κόστους 277.000 ευρώ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.