Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 472

Μέλος του συλλόγου για την υποχρεωτική τοποθέτηση θέσεων για τα πόδια στα ψηλά σκαμπό των μπαρ

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 472
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62467-138297.jpg

Η απόλυτη Selfie: Ο Πούτιν και οι fans του

H φωτογραφία αυτή, υπάρχει στη φαντασία κάθε Έλληνα πολιτικού. Διότι, πέρα από τα προσχήματα περι δημοκρατίας, ορθολογισμού και Ευρώπης, κατά βάθος γοητεύεται από το στιβαρό πολεμοχαρή ηγέτη, ο οποίος δεν διστάζει να καταπατήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του, προτιμάει τους δικούς του εθνικιστές από τους ξένους, κυκλοφορεί γυμνόστηθος επειδή είναι πραγματικός άντρας και έχει βρει τρόπο να μιλάει στην ψυχή κάθε νοσταλγού του θεοκρατικού Βυζαντίου. Με άλλα λόγια, ο ιδανικός πολιτικός για οπαδούς και όχι για πολίτες.

ΠΡΟΣΟΧΗ Η φωτογραφία περιέχει τοποθέτηση πολιτικού προϊόντος.


Το φαινόμενο του πολιτικού τένις: Το να αλλάζεις διαρκώς το επίπεδο ανοχής στις μαλακίες που κάνει και λέει ένα κόμμα ανάλογα με την τελευταία μαλακία που κάνει και λέει το αντίπαλο κόμμα.

●Το πρώτο βήμα είναι η επίθεση του Σεραφείμ Πειραιώς στους ευρωβουλευτές που τόλμησαν να στηρίξουν το ψήφισμα «κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου».

● Το δεύτερο βήμα είναι ο αφορισμός όσων ανακαλύπτουν στο περιβάλλον τους κάποιον με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και δεν τον διαπομπεύουν δημόσια (αφού πρώτα τον κουρέψουν).

● Το τρίτο βήμα είναι ο αφορισμός όσων προσβάλλουν τον ευσεβή Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό και δεν συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο λιθοβολισμό.


Το άκρον άωτον της ατυχίας: Να είσαι άγαμη θυγατέρα. Να σου κόβουν τη σύνταξη. Να αποφασίζεις να παντρευτείς, αφού πλέον δεν είχες οικονομικό κίνητρο να παραμένεις άγαμη. Και τώρα να ξαναδίνουν τη σύνταξη!


Προς τον επικοινωνιολόγο του Άρη Σπηλιωτόπουλου: Ωραία, μετά το μοβ πουλόβερ (άνοιγμα στους ανεξάρτητους), τον καφέ στο Da Capo (άνοιγμα στους σημιτικούς), το κεράκι στην εκκλησία (άνοιγμα στους σαμαρικούς) και το λαχανί πουλόβερ (άνοιγμα στο βαθύ ΠΑΣΟΚ), μήπως ήρθε η ώρα και για καφέ κοστούμι με γαλάζιο πουκάμισο, ώστε να προσεγγίσει και τους απογοητευμένους από το «Ποτάμι»;


Φαινόμενο «Ποταμιού»: Το να βλέπεις με συμπάθεια μια πολιτική κίνηση εξαιτίας του μένους με το οποίο της επιτίθενται όσοι δεν εκτιμάς.


Το φαινόμενο του βοσκού: Το να είσαι Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης και να μην μπορείς να σπείρεις τρόμο «για τη γρίπη που απειλεί να μας αφανίσει», γιατί το έχεις ήδη κάνει μερικά χρόνια πριν και πλέον δεν σε πιστεύει κανείς.


Και τώρα, ενός λεπτού σιγή, ως ένδειξη συμπαράστασης σε 385 συνανθρώπους μας…

● Ναι, τόσοι ακριβώς θα είναι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι των οποίων το «Τέλος επιτηδεύματος» θα χρησιμοποιηθεί για να συμπληρωθεί η ετήσια αμοιβή του νέου διευθύνοντος συμβούλου στα Ελληνικά Πετρέλαια, Γιάννη Παπαθανασίου.

● Λεπτομέρεια: Όχι, οι διορισμένοι από τον Γιάννη Παπαθανασίου και τους φίλους του δεν συνεισφέρουν γιατί δεν χρησιμοποιούν μπλοκάκι. Έχουν μόνιμο μισθολόγιο.


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Πώς γίνεται οι ίδιοι άνθρωποι που καταγγέλλουν σε κάθε ευκαιρία την οικονομική και μιντιακή ολιγαρχία που κυριαρχεί στην Ελλάδα να στηρίζουν με τόσο πάθος τον Βλαντιμίρ Πούτιν που στηρίζει χωρίς προσχήματα τις αντίστοιχες ολιγαρχίες στη χώρα του; 


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Εκφωνητής του «Θρύλος FM» που κάνει περιγραφή στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Κινητανακλαστικό» Η συντονισμένη ταυτόχρονη κίνηση όλων των παρευρισκομένων να τσεκάρουν το τηλέφωνό τους, μόλις ακούγεται  κάποιο κινητό να χτυπάει. 


Η μετάφραση της εβδομάδας

n

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Καλή επιτυχία σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή που θέλει να γίνει πολιτικό κόμμα».

Μετάφραση: Δεν φοβάμαι τον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί δεν έχω σε υπόληψη τους ψηφοφόρους και ξέρω ότι χωρίς διορισμούς και ρουσφέτια κανείς δεν μπορεί να σταθεί στις εκλογές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ