Πολιτικη & Οικονομια

Σύσκεψη προετοιμασίας για την τρόικα

Όλο το οικονομικό επιτελείο στο ΥΠΟΙΚ υπό τον πρωθυπουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61732-123762.jpg

Διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αύριο Δευτέρα. Στόχος της διυπουργικής σύσκεψης είναι ο συντονισμός, προκειμένου να είναι έτοιμη με κοινή γραμμή η ελληνική πλευρά για τις συνομιλίες με την τρόικα. Η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει συμφωνία και μια θετική έκθεση από την πλευρά των δανειστών έως το Eurogroup της 10ης Μαρτίου, προκειμένου να εγκριθεί η δόση των 8,3 δισ. ευρώ (2,6 δισ. ευρώ για το δ΄ τρίμηνο 2013 και 5,7 δισ. ευρώ για το α΄ τρίμηνο 2014) από την ευρωζώνη και των 3,6 δισ. ευρώ (από 1,8 δισ. ευρώ για το γ΄ και το δ΄ τρίμηνο 2013) από το ΔΝΤ.

Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών περίπου μια ώρα νωρίτερα (στις 17.05) από την προκαθορισμένη ώρα της σύσκεψης και περίμενε έξω από το γραφείο τού υπουργού Οικονομικών μέχρι να προσέλθουν τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με κυβερνητική, η ημερήσια διάταξη της ελληνικής πλευράς δε θα αφορά την αντικατάσταση κάποιων από τα μέτρα που προτείνει η τρόικα, αλλά ξεχωριστές παρεμβάσεις.

Εκφράζοντας δε την απορία του «για το πώς η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ αναδείχθηκε σε βίβλο», το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος έφερε ως παραδείγματα των ελληνικών προτάσεων το θεσμικό πλαίσιο για τις «κλινικές μελέτες» (μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών και νοσοκομείων), αλλά και την αδειοδότηση φαρμάκων από τον ΕΟΦ, με σκοπό την προσέκλυση πελατών από το εξωτερικό και την προώθηση των ελληνικών φαρμάκων. Στη σύσκεψη, μετέχουν οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ