- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τρία νέα στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης για ανέργους, τίθενται άμεσα σε εφαρμογή με ισάριθμες αποφάσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
«Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, ευρωπαϊκό και εθνικό, προκειμένου να καταπολεμήσουμε την ανεργία με σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία, εντάσσοντας όλο και περισσότερες ομάδες πληθυσμού στην αγορά εργασίας», δήλωσε με αφορμή την έναρξη της υλοποίησης των προγραμμάτων ο κ. Βρούτσης.
Τα νέα προγράμματα υλοποιούνται στο πλαίσιο του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση και την Καταπολέμηση της Ανεργίας», που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και το οποίο δίνει ευκαιρίες εισόδου στην αγορά εργασίας σε 443.474 ανέργους και είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.527.642.069 ευρώ.
Τα τρία προγράμματα που ξεκινούν μετά την υπογραφή των σχετικών υπουργικών αποφάσεων είναι τα εξής:
- «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών», που αφορά πρόσληψη με πλήρη μισθό και ασφάλιση. Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων διαρκεί έναν χρόνο και ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες τον μήνα και η συνολική του δαπάνη ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ.
- «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας- ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ», μέσω του οποίου θα τοποθετούνται σε θέσεις απασχόλησης άνεργοι όλων των ηλικιών που συμμετείχαν σε τοπικά σχέδια. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες τον μήνα, ενώ η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες τον μήνα. Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες και το συνολικό κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.
- «Παρεμβάσεις για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ)», το οποίο αφορά συνεκτικές δράσεις για κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη στην αγορά εργασίας για ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, οροθετικοί, πρώην χρήστες ουσιών κ.α.). Ωφελούμενοι είναι 7.713 άνεργοι αυτής της κατηγορίας και η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 79.560.000 ευρώ.
Τα δύο πρώτα προγράμματα θα υλοποιηθούν από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και το τρίτο από τη Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων του υπουργείου Εργασίας.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των προγραμμάτων, τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτά, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ωφελούμενοι θα βρουν στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.oaed.gr, όπου θα αναρτηθούν και οι σχετικές προκηρύξεις.
Δ.Κ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στην τελετή αποφοίτησης του Αριστοτέλειου Κολλεγίου
Τι είπε για την κρατική επιχορήγηση και τα περιουσιακά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ
Ενισχύεται η ενεργειακή συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών
Η πρώην επίτροπος υποστήριξε ότι τέτοιες συζητήσεις αποδυναμώνουν πολιτικά το κόμμα
«Δεν έκανα ποτέ πίσω σε κρίσιμες στιγμές», τόνισε ο βουλευτής Χανίων
«Μειώνουμε τη γραφειοκρατία και ενισχύουμε τη διαφάνεια για τους ναυτικούς», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Οι βασικοί άξονες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της διεθνούς οικονομικής παρουσίας της χώρας
Η ανάρτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια
Η σύγκριση των δύο θεαμάτων, των δύο εποχών με τον ίδιο πρωταγωνιστή αναπόφευκτη
Παράλληλα καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει...
Κεντρικός πυλώνας του έργου αποτελεί το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με Νεοπλασματικές Ασθένειες
Το VBCI PHILOCTETES® στην έκθεση Eurosatory στο Παρίσι
«Το ποσό και το μείγμα των μέτρων στη ΔΕΘ συζητείται τώρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Τα πληρώματα θα συνδράμουν στην απομάκρυνση θαλάσσιων ναρκών
Αιχμές κατά Νέας Δημοκρατίας για την επιδοματική πολιτική
Μητσοτάκης: «Αδικαιολόγητες υψηλές τιμές δεν θα γίνουν ανεκτές» - Real time 10.000 κωδικοί
Από την Τζοκόντα του Λεονάρντο στην πολιτική μυθολογία της μεταπολίτευσης
Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι
Τι να προσέξετε για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
«Έχει κάνει χιλιάδες να ντρέπονται που είναι αριστεροί»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.