- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα
Τα ενεργειακά και οι σιδηρόδρομοι στην ημερήσια διάταξη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, πραγματοποιεί από αύριο επίσκεψη στην Αθήνα στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων που γίνονται για τα 185 χρόνια από την ανακήρυξη του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας και την έναρξη σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Ρώσος υπουργός θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ενώ νωρίτερα θα κηρύξει, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, την έναρξη του συμποσίου για τον Ι. Καποδίστρια. Στις 12:40 ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, με τη λήξη της οποία θα υπάρξουν συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και υπογραφή διμερών συμφωνιών. Οι συνομιλίες αναμένεται να ασχοληθούν με το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τη συμμετοχή σε αυτό ρωσικών εταιρειών, πιθανώς και το ζήτημα της ΔΕΠΑ. Ήδη, οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι (RZD) διεκδικούν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και δεν είναι τυχαίο ότι τον Λαβρόφ θα συνοδεύει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βλαντιμίρ Γιακούνιν. Για τις 14:20 έχουν προγραμματιστεί κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τέλος, ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του ρώσου υπουργού Εξωτερικών.
Λ.Χ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.