Πολιτικη & Οικονομια

Επικίνδυνο το «συνταγματικό τόξο» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την Αριστερή Πλατφόρμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49656-101888.jpg

Για πολιτική αξιοποίηση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και κατευνασμό των κοινωνικών αγώνων κάνει λόγο η συνιστώσα «Αριστερή Πλατφόρμα» των κ. Λαφαζάνη, Στρατούλη, κ.ά. και προειδοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ να μη στοιχηθεί πίσω από το «συνταγματικό τόξο» των «μνημονιακών» Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ. Η προειδοποίηση γίνεται σε κείμενο, το οποίο δημοσιεύτηκε με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις αποκαλύψεις σχετικά με τη Χρυσή Αυγή στην ιστοσελίδα iskra.gr. Ο συντάκτης βλέπει κινδύνους και πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από το «κυνήγι» της ακροδεξιάς οργάνωσης. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ξαφνικά άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και οι αποκαλύψεις σχετικά με τη Χρυσή Αυγή δίνουν και παίρνουν. Όσο, όμως, αυτές οι αποκαλύψεις γίνονται θέαμα και αναγνώσματα προς τέρψη και ικανοποίηση των φιλοπερίεργων αισθημάτων του κοινού, τόσο μεγαλύτερο σκότος καλύπτει τα πραγματικά περιστατικά της εκκόλαψης της Χρυσής Αυγής και της δολοφονίας αλλά και τις επιδιωκόμενες πολιτικές σκοπιμότητες».

Ο Σχολιαστής που υπογράφει το άρθρο υποστηρίζει ότι «οι κυρίαρχες αστικές μνημονιακές δυνάμεις επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την πολιτική δολοφονία, ήδη το κάνουν, για να ενσπείρουν το φόβο, για να μετατοπίσουν συντηρητικά τον άξονα της πολιτικής, για να κατευνάσουν τους κοινωνικούς αγώνες και να προκαλέσουν μια ευρύτερη «κεντρώα» συναίνεση στο όνομα, τάχα, της αντιμετώπισης του κινδύνου της Χρυσής Αυγής.

Οι δυνάμεις του αστικού τόξου, αφού με τις τροϊκανές μνημονιακές πολιτικές λεηλασίας έθρεψαν το τέρας της Χρυσής Αυγής, ενώ ανέχτηκαν και κάλυψαν τη διείσδυση και επέκταση της, θέλουν τώρα να χρησιμοποιήσουν το ‘Χρυσαυγίτικο’ κίνδυνο όχι για να τον αντιμετωπίσουν στην ουσία αλλά ως φόβητρο για να αποδυναμώσουν αν όχι και να «ενσωματώσουν», την Αριστερά σε ένα σχεδιασμό που τελικά θα δώσει πνοή στο σημερινό «status».

Η Αριστερή Πλατφόρμα συστήνει ότι η Αριστερά δεν πρέπει να χαθεί στη γενική «σύγχυση» ούτε να παρασυρθεί εμμέσως και στην πράξη, από την πίσω πόρτα, σε μια γενική «αντιφασιστική» σούπα που θα εκτείνεται από την Αριστερά και θα φθάνει ως την «καλή» ΝΔ, μέσω της οποίας η Αριστερά θα γίνεται σταδιακά όμηρος ενός αστικού σχεδιασμού για τη διαιώνιση των μνημονίων με την αλλαγή της μορφής τους.

Το κείμενο καταλήγει: «η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν θα πρέπει, όπως επιδιώκουν τα εγχώρια κατεστημένα και διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα, να γίνει αφορμή για να ανακοπεί ο επίφοβος και επί θύραις δρόμος της Αριστεράς προς την προοδευτική ανατροπή αλλά να καταστεί αφετηρία μιας μεγάλης, πιο τολμηρής, πιο ουσιαστικής και ριζοσπαστικής αντεπίθεσης της Αριστεράς».

Λ.Χ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ