Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας σε Παπούλια για το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή»

«Καθήκον μου να υπερασπιστώ το λαό από τη λαίλαπα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49643-101855.jpg

Αποφασισμένος να υπερασπιστεί τη δημοκρατία δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τον οποίο επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης του φαινομένου Χρυσή Αυγή από την πολιτεία. «Κύριε Πρόεδρε, είχαμε τόσο καιρό στον κόρφο μας το φίδι -κάποιοι νόμιζαν ότι είναι φιδάκι και έπαιζαν μαζί του, το χάιδευαν - και τώρα κοντεύει να μας πνίξει», σημείωσε ο κ. Τσίπρας κατά τον διάλογο που είχε με τον κ. Παπούλια στην αρχή της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο. «Κάποιοι», πρόσθεσε, «ξαφνιάζονται. Νομίζω όμως ότι έφτασε η στιγμή η πολιτεία, θεσμικά η δημοκρατία, να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το φαινόμενο. Έχει τις δυνατότητες, υπάρχει νομικό πλαίσιο, απαιτείται πολιτική βούληση».

«Συμφωνώ απόλυτα», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να συνεχίσει: «Και τα λέτε σε μένα που από μικρό παιδί πολέμησα και τον φασισμό και τον ναζισμό και είμαι εξαιρετικά ευαίσθητος. Και βέβαια, υπέρτατο καθήκον μου ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι να υπερασπιστώ τη δημοκρατία και τον ελληνικό λαό από αυτή τη λαίλαπα που επέρχεται», κατέληξε ο κ. Παπούλιας. Στις 14.30 ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλη θα μεταβεί επίσης στο Προεδρικό Μέγαρο για να ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με θέμα την αντιμετώπιση της δράσης της Χρυσής Αυγής.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση των υπογραφών και της σχετικής δήλωσης για την ίδρυση του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία», παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού
Για το φαινόμενο Καρυστιανού: Η πολιτική της συγκίνησης

Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.

Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»
Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»

«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY