- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Λαζαρίδη
Για «πρακτόρικη επίθεση» μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται εκτός συνταγματικού τόξου.
Η κόντρα συνεχίστηκε και σήμερα στη Βουλή, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να κατηγορεί τον κ. Λαζαρίδη για «πρακτόρικη και προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ». «Αναμένω τη θέση της κυβέρνησης για τη συνεχιζομένη, εμπρηστική, προκλητική, πρακτόρικη και προβοκατόρικη επίθεση του κ. Λαζαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επιλέγει να τοποθετηθεί λέγοντας ότι το κόμμα που βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δήθεν εκτός συνταγματικού τόξου, αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ζήτημα προσωπικής διαχείρισης και διάθεσης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά κ. Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι «δημιουργεί μείζονα ανησυχία η επιμονή του κ. Λαζαρίδη να μιλά για νεκρούς που θα έρθουν, προσφέροντας υπηρεσίες».
Επίσης, επέρριψε «μεγάλη ευθύνη» στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, καθώς «κανείς δεν δικαιούται να προσποιείται ότι αγνοεί τα σχέδια αποσταθεροποίησης που υπάρχουν εις βάρος της χώρας, και αποδεικνύονται από ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια, και να αγνοεί τι σημαίνει προβοκάτσια».
Η απάντηση Λαζαρίδη
Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, πάντως, επέμεινε στο ύφος και των προηγούμενων δηλώσεών του, λέγοντας: «Ναι, προσφέρω υπηρεσία όταν προειδοποιώ ότι πέρα από τη βία, υπάρχει και ένταση που οδηγεί στη βία, που μπορεί να οδηγεί σε χειρότερη βία και πρέπει να το αποτρέψουμε. Έχω κάθε δικαίωμα να κάνω κριτική σε αυτούς που, κατά τη γνώμη μου, καλλιεργούν αυτήν την ένταση. Δεν μπορεί να στοχοποιούμαι γι’ αυτό. Έχω κάθε δικαίωμα να προειδοποιώ ότι για τα επόμενα κρούσματα βίας που θα υπάρξουν, αν δεν προέρχονται μόνο από τη γνωστή πλευρά, θα έχουν ευθύνες κι αυτοί που δεν άκουσαν την προειδοποίηση τώρα. Κι αυτό που θέλω να κάνω είναι όλοι να γίνουμε πιο υπεύθυνοι εδώ μέσα. Κι όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι».
Ο Χρ. Λαζαρίδης πρόσθεσε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να απολογείται για διάφορα σενάρια συνωμοσίας που εφευρίσκουν διάφοροι, επανέλαβε ότι επέκρινε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι με την παρουσία της πολλές φορές ευτελίζει το Κοινοβούλιο, ότι εκείνη μίλησε για «βιαστές της Δημοκρατίας» και «παραχαράκτες» βουλευτές, ενώ άλλοι «καλούν σε ραντεβού στα γουναράδικα, δηλαδή στα εκδοροσφαγεία».
«Οι φράσεις αυτές», πρόσθεσε, «είναι βαριές και κομμάτι μιας πρακτικής κλιμάκωσης, και το κακό είναι ότι δεν το καταλαβαίνετε ή κάνετε πως δεν το καταλαβαίνετε. Δυστυχώς με αυτό που κάνετε, βλάπτετε και τη χώρα και τη Δημοκρατία. Αυτά που ξεστομίζετε εδώ μέσα και έξω -όπως στα σχολεία τα περί ανατροπής- δημιουργούν ένα υπόστρωμα βίας, η οποία οδηγεί σε σύγκρουση, η οποία σύγκρουση οδηγεί σε περισσότερη βία και μπορεί να οδηγήσει -όπως έχει οδηγήσει πολλές φορές ως τώρα- και σε αιματηρά περιστατικά και θανάτους» κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης.
Τ.Σ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Πώς η δημαρχία της Αθήνας, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η στρατηγική σύγκλισης με την αριστερά οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αδιέξοδο
Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.
Ένα ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία 16 χρόνια μετά την κρίση
«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.