Πολιτικη & Οικονομια

Κεντροαριστερά: «Κίνηση των 50»

Νέος παίκτης, πλάι στο ΠΑΣΟΚ

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49139-100950.jpg

Διακήρυξη 50 προσωπικοτήτων, για την ανάγκη συμπόρευσης όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς ενόψει ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών φαίνεται ότι βρίσκεται «στα σκαριά», με πρωτοβουλία του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης κ. Γιάννη Βούλγαρη και ορίζοντα δημοσιοποίησης τον τρέχοντα μήνα.

Η προσπάθεια αυτή θα είναι μια ελληνική «Ελιά» (το αντίστοιχο ιταλικό κεντροαριστερό σχήμα – ομπρέλα) και θα επιδιωχτεί να είναι παράλληλη – συνεργαζόμενη, όχι υποταγμένη στο ΠΑΣΟΚ, μαζί με το οποίο θα κατέβει τουλάχιστον στις ευρωεκλογές ως «Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα»).

Υποτίθεται ότι έτσι θα κεφαλαιοποιηθούν τα όποια κέρδη του ΠΑΣΟΚ από το πρόσφατο συμπόσιό τού ΙΣΤΑΜΕ  (όπου ο κ. Βούλγαρης ήταν ένας από τους ομιλητές). Ωστόσο ο κ.  Βενιζέλος φέρεται να διαμηνύει ότι είναι κατά οποιουδήποτε ηγεμονισμού. «Όσοι φοβούνται ότι αυτή η προσπάθεια έχει προσανατολισμό και θα καταλήξει σε σχήμα του τύπου ‘το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις’, θα διαψευστούν και θα τους διαψεύσω και εγώ»,φέρεται ότι δήλωσε.

Αν προχωρήσει η «κίνηση των 50», αναμένεται να συσπειρώσει ή έστω να χτυπήσει την πόρτα σε στελέχη όπως οι κ. Βούλγαρης, Γιαννίτσης, Καλογήρου, Πανταζόπουλος, Παν. Παναγιωτόπουλος, Βερνίκος, Πιερρακάκης, Μπίστης, Δερβένης, Β. Παπανδρέου, Διαμαντοπούλου, Μόσιαλος, Χριστοδουλάκης, Αλ. Παπαδόπουλος (εφόσον είναι καλά στην υγεία του) κλπ. Ακούγονται επίσης και άλλα ονόματα, μεταξύ των οπίων και γνωστού δημοσιογράφου. 

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του ευρωβουλευτικού ψηφοδελτίου, ισχυρή προβάλλει, αυτή τη στιγμή,  η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού και πανεπιστημιακού κ. Τάσου Γιαννίτση, ως επικεφαλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ είχε απορρίψει παρόμοια πρωτοβουλία, τονίζοντας:«δεν συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου». Χτες ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε με τον κ. Λοβέρδο, πρώην ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που κρατάει σαφείς αποστάσεις από τον κ. Βενιζέλο.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντροαριστερά εγγράφεται και η «κίνηση των πέντε δημάρχων» (Καμίνης, Μπουτάρης, Δημαράς, Σκοτινιώτης και Φίλιος) που ήδη έχουν συγκροτημένη πλατφόρμα θέσεων και πλάνο ενεργειών.

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση των υπογραφών και της σχετικής δήλωσης για την ίδρυση του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία», παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού
Για το φαινόμενο Καρυστιανού: Η πολιτική της συγκίνησης

Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.

Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»
Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»

«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY