- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διακήρυξη 50 προσωπικοτήτων, για την ανάγκη συμπόρευσης όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς ενόψει ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών φαίνεται ότι βρίσκεται «στα σκαριά», με πρωτοβουλία του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης κ. Γιάννη Βούλγαρη και ορίζοντα δημοσιοποίησης τον τρέχοντα μήνα.
Η προσπάθεια αυτή θα είναι μια ελληνική «Ελιά» (το αντίστοιχο ιταλικό κεντροαριστερό σχήμα – ομπρέλα) και θα επιδιωχτεί να είναι παράλληλη – συνεργαζόμενη, όχι υποταγμένη στο ΠΑΣΟΚ, μαζί με το οποίο θα κατέβει τουλάχιστον στις ευρωεκλογές ως «Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα»).
Υποτίθεται ότι έτσι θα κεφαλαιοποιηθούν τα όποια κέρδη του ΠΑΣΟΚ από το πρόσφατο συμπόσιό τού ΙΣΤΑΜΕ (όπου ο κ. Βούλγαρης ήταν ένας από τους ομιλητές). Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος φέρεται να διαμηνύει ότι είναι κατά οποιουδήποτε ηγεμονισμού. «Όσοι φοβούνται ότι αυτή η προσπάθεια έχει προσανατολισμό και θα καταλήξει σε σχήμα του τύπου ‘το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις’, θα διαψευστούν και θα τους διαψεύσω και εγώ»,φέρεται ότι δήλωσε.
Αν προχωρήσει η «κίνηση των 50», αναμένεται να συσπειρώσει ή έστω να χτυπήσει την πόρτα σε στελέχη όπως οι κ. Βούλγαρης, Γιαννίτσης, Καλογήρου, Πανταζόπουλος, Παν. Παναγιωτόπουλος, Βερνίκος, Πιερρακάκης, Μπίστης, Δερβένης, Β. Παπανδρέου, Διαμαντοπούλου, Μόσιαλος, Χριστοδουλάκης, Αλ. Παπαδόπουλος (εφόσον είναι καλά στην υγεία του) κλπ. Ακούγονται επίσης και άλλα ονόματα, μεταξύ των οπίων και γνωστού δημοσιογράφου.
Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του ευρωβουλευτικού ψηφοδελτίου, ισχυρή προβάλλει, αυτή τη στιγμή, η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού και πανεπιστημιακού κ. Τάσου Γιαννίτση, ως επικεφαλής.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ είχε απορρίψει παρόμοια πρωτοβουλία, τονίζοντας:«δεν συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου». Χτες ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε με τον κ. Λοβέρδο, πρώην ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που κρατάει σαφείς αποστάσεις από τον κ. Βενιζέλο.
Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντροαριστερά εγγράφεται και η «κίνηση των πέντε δημάρχων» (Καμίνης, Μπουτάρης, Δημαράς, Σκοτινιώτης και Φίλιος) που ήδη έχουν συγκροτημένη πλατφόρμα θέσεων και πλάνο ενεργειών.
Μ.Φ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Πώς η δημαρχία της Αθήνας, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η στρατηγική σύγκλισης με την αριστερά οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αδιέξοδο
Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.
Ένα ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία 16 χρόνια μετά την κρίση
«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 94 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.