- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κυβερνητικές ανακοινώσεις για Μπουτάρη και ΣτΕ (λέμε τώρα)
Αυτά περίπου θα είχε πει μια κανονική κυβέρνηση, σε μια κανονική χώρα της Ευρώπης
Α. «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκφράζει τη λύπη του για την επίθεση ενάντια στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Οι ύποπτοι θα συλληφθούν και θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη. Η ανάκριση θα δείξει την προέλευση και τα κίνητρά τους. Αν κριθεί ότι υπάρχουν ευθύνες εξαιτίας πλημμελούς φύλαξης του δημάρχου, η παραίτηση του υπουργού είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού». Τόσκας.
Β. «Η κυβέρνηση καταδικάζει κατηγορηματικά τη βάναυση επίθεση ενάντια στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Οι ύποπτοι θα συλληφθούν και σύντομα θα ξέρουμε τους λόγους που οδήγησαν στην επίθεση. Αν οι ύποπτοι συνδέονται με πολιτικά κόμματα ή οργανώσεις, όποια κι αν είναι αυτά, η κυβέρνηση καλεί σε ανάληψη ευθυνών ή αποκήρυξη των υπόπτων, διαφορετικά θα υπάρχει ηθική αυτουργία. Αν η έρευνα δείξει ότι υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες, τότε αυτές θα αποδοθούν». Τζανακόπουλος.
Γ. «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκφράζει τη λύπη του για την επίθεση του ‘Ρουβίκωνα’ ενάντια στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε οι καθ΄ ομολογίαν τους δράστες να τιμωρηθούν. Αν κριθεί ότι υπάρχουν παραλείψεις εξαιτίας πλημμελούς φύλαξης του χώρου πριν ή και μετά το γεγονός, η παραίτηση του υπουργού είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού». Τόσκας.
Δ. «Η κυβέρνηση καταδικάζει κατηγορηματικά την επίθεση ενάντια στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η Δικαιοσύνη ήταν και είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε ν΄ αποδοθούν οι ευθύνες σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Αν η έρευνα δείξει ότι υπάρχουν κυβερνητικές παραλείψεις, τότε αυτές θα αποδοθούν». Τζανακόπουλος.
Αυτά περίπου θα είχε πει μια κανονική κυβέρνηση, σε μια κανονική χώρα της Ευρώπης, αν είχαν σημειωθεί επιθέσεις ενάντια στο δήμαρχο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης και ενάντια στο κτίριο του ενός από τα Ανώτατα Δικαστήρια.
Το τι είπανε πραγματικά ο Τόσκας, ο Τζανακόπουλος και κυρίως ο ίδιος ο Τσίπρας, το είδαμε και το ακούσαμε. Η σύγκριση δική σας.
d.fyssas@gmail.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.