- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρινάκης: Παραλάβαμε ένα ημιδιαλυμένο κράτος - Μετά από 6,5 χρόνια υποδειγματική η αντίδραση σε πρωτοφανείς συνθήκες
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Ο Παύλος Μαρινάκης για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού κατά την πρόσφατη φονική κακοκαιρία στην Αττική
O Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην κρατική αντίδραση στην πρόσφατη κακοκαιρία, ενώ έκανε λόγο για διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων σχετικά με την ύπαρξη των αυθαιρέτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Πολιτική Προστασία ήταν «μια ημιδιαλυμένη Γενική Γραμματεία σε έναν όροφο ενός κτιρίου όπου όλα ήταν, στο τέλος της ημέρας, θέμα της ικανότητας και της αυταπάρνησης μόνο των ανθρώπων της Πολιτικής Προστασίας, δεν υπήρχε κανένα σχέδιο. Αυτό μέσα σε 6,5 χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα κράτος που έχει μια υποδειγματική αντίδραση σε πρωτοφανείς συνθήκες».
Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν και μέρες όπου έχουμε τραγικές ειδήσεις όπως η προχθεσινή, όπου δύο συνάνθρωποί μας χάθηκαν. Όμως, για να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα σε αυτό και να μην το υποτιμούμε, σε μια χώρα στην οποία δεν μπορούσε να λειτουργήσει το 112 και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πολλοί συνάνθρωποί μας και πολλές περιουσίες να κινδυνέψουν παραπάνω, πλέον ειδοποιείται ο κόσμος, υπάρχουν σχέδια εκκένωσης, υπάρχει ενημέρωση, υπάρχει μια προβλεψιμότητα».
Μαρινάκης: Προφανώς για να βρίσκονται κάποια σπίτια εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, κάποιοι δήμαρχοι συνέδραμαν σε αυτό
Όσον αφορά τα αυθαίρετα είπε ότι η σχετική συζήτηση από πολιτικά κόμματα και ανθρώπους που έχουν δημόσιο λόγο γίνεται με πάρα πολλά στοιχεία υποκρισίας. «Δεν μπορεί να πέφτουμε από τα σύννεφα όταν για ολόκληρες δεκαετίες η Ελλάδα έχτισε με ευθύνη όλων, εγώ δεν εξαιρώ κανέναν, μπορεί να είμαι από τους νεότερους στην πολιτική αλλά δεν θέλω να πω ο δικός μας χώρος εξαιρείται, ο άλλος χώρος εξαιρείται. Προφανώς για να βρίσκονται κάποια σπίτια εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, κάποιοι δήμαρχοι συνέδραμαν σε αυτό, οι πολεοδομίες συνέδραμαν σε αυτό και πάρα πολλοί κατά καιρούς συναρμόδιοι υπουργοί "έκλειναν τα μάτια"».
Όπως επεσήμανε, δεν υπάρχει σχέδιο αυτήν τη στιγμή να γκρεμιστεί κάτι, όμως «σίγουρα πριν και πάνω από όλα, πριν πέσουμε από τα σύννεφα την επόμενη φορά, πρέπει να αντιληφθούμε ότι όλη αυτή η κατάσταση εξελίχθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες και κανένας δεν μιλούσε». Πρόσθεσε ότι περιπτώσεις που αγγίζουν ζητήματα ασφάλειας και υποδομών δεν πρέπει να έχουν μέσα την έννοια της παράτασης, ενώ περιπτώσεις που μπορεί να ήταν εκτός κάποιου σχεδίου είναι διαφορετικής τάξεως μεγέθους. «Όταν βλέπεις το βουνό να σταματάει, όταν βλέπεις το ρέμα χτισμένο, αυτά δεν έγιναν σε άλλη χώρα. Έγιναν στην Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι στην καρδιά και την ψυχή της Ευρώπης. «Πριν και πάνω απ' όλα είμαστε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ένα κυρίαρχο κράτος, που στο τέλος της ημέρας δεν πρόκειται ποτέ να βάλουμε στο ζύγι ζητήματα διεθνούς δικαίου. Αυτό είναι δεδομένο. Από εκεί και πέρα, δεδομένη είναι και η στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ, στην οποία ειδικά αυτή η κυβέρνηση θέλει να επενδύσει και την οποία θέλει να εμβαθύνει».
Τόνισε, δε, πως για το θέμα της Γροιλανδίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε το γεγονός ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι εν αγνοία και υπό την οποιαδήποτε έννοια παραβίασης του κυρίαρχου κράτους, του βασιλείου της Δανίας, γιατί είναι ευρωπαϊκό έδαφος. Ως προς το Συμβούλιο της Ειρήνης, είπε ότι η μεγάλη ένσταση των δεκατριών κρατών που είχαν προσκληθεί, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, είναι η συζήτηση να γίνει μόνο για την ειρήνη στη Γάζα. «Θεωρώ ότι η πρόταση την οποία κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι όρος συμμετοχής των κρατών αυτών η συζήτηση μόνο για τη Γάζα μπορεί να λύσει αυτήν τη δύσκολη άσκηση και να προχωρήσουμε παρακάτω, ούτως ώστε να συμμετέχουν και οι χώρες αυτές σε αυτήν την πολύ σοβαρή συζήτηση για τη Γάζα», υπογράμμισε.
Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι με την Τουρκία μάς χωρίζει μόνο μία διαφορά, ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, χωρίς να βάζουμε ποτέ στο ζύγι ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων επί τη βάση του διεθνούς δικαίου. «Όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, δεν ξέρω πότε θα είναι αυτό, τότε εμείς θα καταθέσουμε αυτήν τη θέση, η οποία είναι και η διαρκής διαχρονική, αδιαπραγμάτευτη ελληνική θέση», συμπλήρωσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Με βάση ποια κριτήρια αξιολογείται η αίτηση στην πλατφόρμα
«Φωτιά» οι τιμές στα βενζινάδικα
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη διαμόρφωση της αίθουσας του δικαστηρίου στη Λάρισα
Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας, επηρεάζοντας και το Δώρο Πάσχα ΔΥΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.