Πολιτικη & Οικονομια

Ο Γιώργος Καμίνης για τον «Κλεισθένη 1»

Το νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εσωτερικών το προηγούμενο Σαββατοκύριακο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kaminis.jpg
eurokinissi

Για τον «Κλεισθένη 1»,  το νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εσωτερικών το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, έκανε δήλωση ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην εφημερίδα «Καθημερινή» και τη δημοσιογράφο Τάνια Γεωργιοπούλου.

«Την ώρα που η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το μόνο επίπεδο διοίκησης που λειτουργεί αποτελεσματικά, καλύπτοντας μάλιστα και τα τεράστια κενά που αφήνει πίσω της η καταρρέουσα κεντρική διοίκηση, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης καταφέρνει ένα αποφασιστικό χτύπημα στο συγκριτικό πλεονέκτημα των ΟΤΑ: πλήττει την κυβερνησιμότητά τους, τη δυνατότητά τους να χαράσσουν και να εκτελούν την πολιτική που θεωρούν επιβεβλημένη.

Το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν απαντά στο αίτημα για αποκεντρωμένη διοίκηση και σύγχρονη αυτοδιοίκηση αλλά υποκύπτει σε φθηνά παιχνίδια εκλογικών σκοπιμοτήτων, που υπονομεύουν τον θεσμό. Η αντιπροσωπευτικότητα δεν επιτυγχάνεται με ωραία λεκτικά σχήματα και διακηρύξεις. Να σας πω ένα παράδειγμα:

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 τη δική μου ανεξάρτητη υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία στην Αθήνα, υποστήριξαν 16 πολιτικά κόμματα και κινήσεις πολιτών, από τη φιλελεύθερη κεντροδεξιά ως την ανανεωτική αριστερά και την οικολογία, συμφωνώντας σε ένα προοδευτικό σχέδιο ανάπτυξης και συνοχής για την Αθήνα. Αυτό είναι για εμένα, πολιτική συναίνεση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ