Πολιτικη & Οικονομια

Την Τρίτη συναντώνται Τσίπρας-Καμμένος για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Θα συζητήσουν τις πιθανές περαιτέρω ενέργειες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipraskammenos.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με τον υπουργό Άμυνας θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξετάσουν τις περαιτέρω ενέργειες της χώρας για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Σκάι, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ αύριο θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις πιθανές περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορα το θέμα των δυο αξιωματικών που βρίσκονται υπό κράτηση.

Για την τουρκική προκλητικότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει εκφράσει, εδώ και πολύ καιρό, τον προβληματισμό της και την ανησυχία της και γι' αυτό βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση.

«Η Τουρκία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, έχει απελευθερωθεί μια δυναμική στο εσωτερικό της πολιτικής της σκηνής που ευνοεί την πλειοδοσία εθνικισμού και όλα αυτά είναι παράγοντες προβληματισμού» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πρόσθεσε δε, πως -λόγω της αστάθειας που δημιουργείται στην ευρύτερη περιοχή- η ελληνική κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα διπλωματικά μέσα που διαθέτει, ώστε να αποκλιμακωθεί γενικότερα η ένταση.

Ο υπουργός Επικράτειας εκτίμησε ότι η Τουρκίας ανοίγει πολλαπλά μέτωπα για να διαπραγματευτεί με τις μεγάλες δυνάμεις δικά της ζητήματα, με βασικό το κουρδικό.

«Βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα, όμως νομίζω ότι δεν θα το τραβήξουν περισσότερο και σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε και εμείς» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για την υπόθεση των δυο Ελλήνων αξιωματικών, επανέλαβε πως αναμένουμε εδώ και δυο εβδομάδες το κατηγορητήριο από τον Τούρκο εισαγγελέα, υπογράμμισε πάντως πως «αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να πιέζουμε πολιτικά και διπλωματικά, ώστε να μην δοθεί συνέχεια στην υπόθεση και να μην μετατραπεί σε ένα μείζον διπλωματικό επεισόδιο».

«Έχω την ελπίδα ότι η Τουρκία θα κατανοήσει ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συνέχεια, διότι είναι ένα ζήτημα που δημιουργεί μια αχρείαστη περαιτέρω ένταση» εξέφρασε την άποψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε πως η κατάσταση στο Αιγαίο έχει αποκλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, «θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και μετά θα αποφασίσουμε και εμείς τις συγκεκριμένες κινήσεις που θα κάνουμε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ