- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κουβέλης: «Πρώτα θετικά σημάδια»
Και κάλεσμα συνεργασίας στις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του το Σάββατο το πρωί, εκτίμησε ότι η χώρα «ξεφεύγει από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας» και μίλησε για τις «πρώτες, μετά από καιρό, θετικές εκτιμήσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».
Πρόσθεσε όμως ότι αυτά δεν σηματοδοτούν την έξοδο από την κρίση και πρότεινε τη δημιουργία ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου στην κυβέρνηση με στόχο την καλύτερη συνεννόηση των τριών εταίρων,
Ο κ. Κουβέλης άσκησε κριτική στα αντιμνημονιακά κόμματα και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε ότι έχει «ασαφείς δεσμεύσεις, ομιχλώδεις εξαγγελίες και επένδυση στην πολιτική και κοινωνική ένταση».
Τέλος κάλεσε σε συνεργασία τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Αφορά την σχέση της Δημοκρατικής Αριστεράς με ένα αστερισμό κινήσεων και προσώπων που θα συσπειρωθούν, με βάση τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Αφορά τη δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και του τμήματος της σοσιαλδημοκρατίας που απορρίπτει πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση. Καλούμε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, πολιτικές κινήσεις και συλλογικότητες, σε κοινή πολιτική δράση. Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και όχι απαραίτητα ένταξης στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς ο στόχος που θέλουμε να υπηρετήσουμε είναι μεγάλος. Στόχος που χρειάζεται ευρείες πλειοψηφίες, αλλά και νέες πρακτικές και συγκλίσεις. Για τον σκοπό αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, στο αμέσως επόμενο διάστημα, για την εκκίνηση ενός διαλόγου γύρω από τα σημαντικά θέματα της αναγκαίας συνταγματικής αναθεώρησης, συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού νόμου, τα θέματα της μεταρρύθμισης του κράτους και της οικονομίας, καθώς και τα θέματα της ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής σε ευρωπαϊκή κατεύθυνση»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια
Οι πληρωμές και τα εκταμιευμένα κεφάλαια δανείων ανέρχονται συνολικά σε 28,4 δισ. ευρώ
«Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Ό,τι θέλω να πω, το λέω μόνη μου, καθαρά και με την υπογραφή μου»
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Παρεμβάσεις σε τρία κρίσιμα πεδία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου, προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.