- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι νέες περιοχές που εντάσσονται στο Κτηματολόγιο
Πόσα χρήματα θα κληθούν να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες
Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ξεκινούν οι δηλώσεις για τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο Κτηματολόγιο, με το «ποδαρικό» να γίνεται σε αρκετές περιοχές της Βοιωτίας, της Χαλκίδας και του Πηλίου.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», υπενθυμίζεται πως για κάθε ακίνητο ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 35 ευρώ τέλος κτηματογράφησης, ενώ για τους βοηθητικούς χώρους, όπως αποθήκες γκαράζ και, καταβάλλεται τέλος αξίας 20 ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται εντός τριμήνου να το δηλώσουν είτε στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.
Για όσους πολίτες δεν δηλώσουν τα ακίνητά τους στις προβλεπόμενες ημερομηνίες (σ.σ.: η συμμετοχή στη διαδικασία είναι υποχρεωτική), αυτά θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Επιπλέον, αν δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες που θα οριστούν αργότερα, τότε το ακίνητο θα περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο.
Αναλυτικότερα, δήλωση καλούνται να υποβάλουν όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων του προκαποδιστριακού Δήμου Σχηματαρίου, του καλλικρατικού Δήμου Τανάγρας (Βοιωτία), των προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Αφρατίου, Βαθέος, Καλοχωρίου – Παντειχίου, Νέας Αρτάκης, Νέας Λαμψάκου, Παραλίας Αυλίδος, Φάρου και Φύλλων του καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων (Εύβοια). Επίσης, των προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου Πηλίου, Ανηλίου, Ζαγοράς, Κισσού, Μακρυρράχης, Μουρεσίου, Ξουρυχτίου, Πουρίου και Τσαγκαράδας του καλλικρατικού Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και των προκαποδιστριακών Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Αφετών, Βυζίτσης, Καλαμακίου, Καλών Νερών, Λαμπινούς, Μηλέων, Νεοχωρίου, Ξινόβρυσης, Πινακατών και Συκής του καλλικρατικού Δήμου Νοτίου Πηλίου (Μαγνησία).
Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις ανωτέρω περιοχές αρχίζει στις 8/1/2018 και λήγει στις 9/4/2018 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 9/7/2018 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.