- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει πρόσκληση προοδευτικής διακυβέρνησης μετά τα μνημόνια
Η έξοδος στις αγορές «είναι πιο κοντά παρά ποτέ» εκτιμά ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα»
Πρόσκληση προοδευτικής διακυβέρνησης μετά τα μνημόνια, τιτλοφορείται η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης τη σημασία της κοινής παραδοχής, πως το πρόγραμμα τελειώνει το 2018 και ότι η Ελλάδα θα στηριχθεί επί της ουσίας και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αυτοδύναμη έξοδό της στις αγορές.
«Αυτός δεν είναι ο τελικός μας στόχος; Σε αυτόν ακριβώς τον στόχο, μετά τις 15 Ιούνη, είμαστε κοντύτερα από ποτέ», τονίζει.
«Αν είχαμε υπογράψει όταν φώναζε η αντιπολίτευση, όλα αυτά δεν θα υπήρχαν»
Ο πρωθυπουργός αναφέρει τα «κέρδη» για την Ελλάδα σε αυτόν τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων και σημειώνει πως «το σημαντικότερο όμως είναι ότι χάρη στη δική μας διαπραγματευτική στάση επιτεύχθηκε μια καλύτερη συμφωνία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα, τη ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του χρέους, την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας, τη σαφή δέσμευση για στήριξη της Ελλάδας για την έξοδό της στις αγορές. Αν είχαμε υπογράψει όταν φώναζε η αντιπολίτευση, όλα αυτά δεν θα υπήρχαν».
«Ήδη από τον Γενάρη του 2015 έως σήμερα έχουμε δημιουργήσει 250.000 θέσεις εργασίας. Ενώ την καταστροφική πενταετία 2010-2014, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, φτάσαμε η χώρα να προσεγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ανέργους» υποστηρίζει για το πρόβλημα της ανεργίας.
Το μήνυμα στη Φώφη Γεννηματά
Μεγάλο μέρος της συνέντευξης του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» αναφέρεται στη συζήτηση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα του ευρύτερου προοδευτικού τόξου, με τον Αλέξη Τσίπρα να επισημαίνει ότι «θα χαιρόμασταν ειλικρινά αν (το ΠΑΣΟΚ) έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων. Εμείς, πάντως, θα είμαστε εκεί. Αλλά νομίζω ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει για να φτάσει μέχρι εκεί».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη Φώφη Γεννηματά να πάρει θέση στην ατζέντα Μητσοτάκη, με στόχο, «να διαπιστώσουμε τουλάχιστον αν βρισκόμαστε από την ίδια ή από την άλλη πλευρά της αβύσσου».
Οι προσδοκίες από τις γερμανικές εκλογές και η αναφορά στον Σόιμπλε
Σε ερώτηση για τις προσδοκίες από τις τις επικείμενες γερμανικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει επιθυμία για κυβερνητικό σχήμα, που θα είναι κοντά σε μια Ευρώπη των συναινέσεων, μια Ευρώπη απεγκλωβισμού από τις πολιτικές λιτότητας.
Και για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ειδικότερα, αναφέρει: «Η ύπαρξη Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών είναι αποτέλεσμα πολιτικών συσχετισμών. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτοί οι συσχετισμοί θα διατηρηθούν ή θα μετατραπούν στις επικείμενες εκλογές».
Αναφερθείς στο Κυπριακό ο πρωθυπουργός εκτιμά πως «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για θετικά βήματα-πράγμα που, βεβαίως, προϋποθέτει και την εποικοδομητική στάση της Τουρκίας».
«Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ακόμα πιο εντατική δουλειά προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες ισχυρότερης σύνδεσης με την κοινωνία» -και πάντως «πολύ πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019, που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές» ξεκαθαρίζει αναφερόμενος στο κόμμα του.
Ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει «πιο εντατική δουλειά, τόσο πάνω στα κεντρικά προγραμματικά ζητήματα για κάθε τομέα κυβερνητικής πολιτικής όσο και στα ζητήματα της καθημερινότητας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η μεγαλοσύνη μετριέται με της ψυχής το σίδερο και το αίμα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ξεχωριστή αναφορά στην 28η Οκτωβρίου
«Για εμάς, η δημοκρατία και η εθνική αξιοπρέπεια είναι οι δύο όψεις της ίδιας ευθύνης»
«Ούτε εκβιάζεται, ούτε εκβιάζει»
Οι 3.262 προσλήψεις σε 38 ειδικότητες
Ένα κρυφό κουμπί σε λογισμικό παραγγελιών, 520 εταιρείες με αχυρανθρώπους, POS που έστελναν εισπράξεις στη Δανία και καταθέσεις στις Κέιμαν
«Απέναντι σε κάθε επιβουλή κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας»
Στη Δράμα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπου περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της πόλης
Μετά τους Rokos και Millennium
Το κόμμα επικρίνει το στέλεχος της ΕΛΑΣ Μαριζέτα Αντωνοπούλου για την τοποθέτησή της
Τον συντονισμό της ομάδας αναλαμβάνει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου
Συγκίνηση στην ειδική τελετή - Ανακοινώθηκε η επίσημη μετονομασία του Δήμου
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον νέο οίκο ευγηρίας, σε έργα υποδομής και επιχειρήσεις του νομού
Στον πρόεδρο του ΣτΕ η υπόθεση
Η νέα παράταση που δόθηκε και τι πρέπει να γνωρίζουν οι υπόχρεοι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την ενεργειακή κρίση, τη μάχη κατά της διαφθοράς και τον στόχο της αυτοδυναμίας
Ένας άνθρωπος καταδικασμένος πρωτοδίκως για φοβερά εγκλήματα συνέχιζε τη δραστηριότητά του. Οι κυβερνήσεις έφευγαν, μα η ελευθερία κινήσεων παρέμενε.
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες και τα συνοικιακά καταστήματα
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.