Πολιτικη & Οικονομια

Η πρώτη μετά το Eurogroup συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου και Αλ. Τσίπρα

Την ανάγκη να προχωρήσει η θεσμική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359267-744562.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Είμαι εδώ παρών, στο πλαίσιο του ρόλου μου, και είναι υποχρέωσή μου να στηρίξω όλη αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος -αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων για οριστική έξοδο της χώρας από τη βαθιά κρίση, στην αρχή της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Με τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup αποδείχθηκε ότι η βασική αξιακή αρχή της αλληλεγγύης λειτουργεί, με όλα τα προβλήματα, επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, και απευθυνόμενος στους λαούς της Ευρώπης που καλούνται στις κάλπες, όπως στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «αντέχουν για να στηρίξουν το ευρωπαϊκό όραμα, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού που επιβουλεύονται το όραμα της Ευρώπης, το μέλλον της Ευρώπης».

Επιπλέον ο ΠτΔ τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η θεσμική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, διότι έχει μείνει πίσω, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην αρχή της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά στην Ευρωζώνη παρατήρησε πως «πρέπει να αναλογιστούμε ότι στηρίζεται στην οικονομική και νομισματική ένωση, δεν είναι μόνο νομισματική ένωση» και πρόσθεσε: «Αλλωστε, δεν νοείται πραγματική νομισματική ένωση και ισχυρό νόμισμα χωρίς οικονομική ένωση. 

Άρα, πρέπει να υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές ως προς τα εργαλεία που έχουμε και τα αρμόδια όργανα, ιδίως, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , για να μπορέσουν να διαδραματίσουν αυτόν τον ρόλο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ