- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Η πρώτη μετά το Eurogroup συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου και Αλ. Τσίπρα
Την ανάγκη να προχωρήσει η θεσμική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Είμαι εδώ παρών, στο πλαίσιο του ρόλου μου, και είναι υποχρέωσή μου να στηρίξω όλη αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος -αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων για οριστική έξοδο της χώρας από τη βαθιά κρίση, στην αρχή της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Με τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup αποδείχθηκε ότι η βασική αξιακή αρχή της αλληλεγγύης λειτουργεί, με όλα τα προβλήματα, επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, και απευθυνόμενος στους λαούς της Ευρώπης που καλούνται στις κάλπες, όπως στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «αντέχουν για να στηρίξουν το ευρωπαϊκό όραμα, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού που επιβουλεύονται το όραμα της Ευρώπης, το μέλλον της Ευρώπης».
Επιπλέον ο ΠτΔ τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η θεσμική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, διότι έχει μείνει πίσω, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην αρχή της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Σε ό,τι αφορά στην Ευρωζώνη παρατήρησε πως «πρέπει να αναλογιστούμε ότι στηρίζεται στην οικονομική και νομισματική ένωση, δεν είναι μόνο νομισματική ένωση» και πρόσθεσε: «Αλλωστε, δεν νοείται πραγματική νομισματική ένωση και ισχυρό νόμισμα χωρίς οικονομική ένωση.
Άρα, πρέπει να υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές ως προς τα εργαλεία που έχουμε και τα αρμόδια όργανα, ιδίως, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , για να μπορέσουν να διαδραματίσουν αυτόν τον ρόλο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Τσίμπησαν» και άλλο οι τιμές καυσίμων το Σαββατοκύριακο
Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής
Η λίστα με τις πληρωμές που θα γίνουν
Στο σχολείο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Βολές εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη
«Μαργαρίτα σου οφείλουμε πολλά, καλό ταξίδι, θα συνεχίσουμε τους αγώνες»
Mε λόγια συγκίνησης ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τη μητέρα του
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 103 ετών
Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο, επίδομα και diesel για όλο τον Οκτώβριο
Στη δεύτερη φάση δεν θα ενταχθούν εκ νέου οι κωδικοί των σχολικών ειδών
Η διπλή παρέμβαση στη θέρμανση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων
«Λέει δηλαδή χοντροκομμένα ψέμματα επαναλαμβάνοντας ότι "έχουμε μισθούς Βουλγαρίας"»
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου σε θετικές από σταθερές
Η αυξανόμενη αποχή, οι κοινοβουλευτικές μετακινήσεις και η κρίση αξιοπιστίας
Η κυβέρνηση έχει μειώσει μέχρι στιγμής 91 φόρους
Πιο εύκολη πλέον η εγκατάσταση - Τι πρέπει να ξέρεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.