Πολιτικη & Οικονομια

«Πόλεμος» Γεωργιάδη - κυβέρνησης με φόντο το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Τι λέει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για το ταξίδι Τσίπρα, τι απαντά το Μαξίμου 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339433-705990.jpg

Υπαινιγμούς για τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους για άλλο σκοπό από αυτόν που προορίζεται, καθώς και από πρόσωπα που δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με αίτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε να μάθει το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου, να κατατεθούν οι ενδιάμεσοι σταθμοί, καθώς και η λίστα των επιβαινόντων αναλυτικά ανά ημέρα.

«Κατέθεσα αυτή την αίτηση για το δρομολόγιο του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους και πιστέψτε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον....», έγραψε στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης. Μάλιστα, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι το επίσημο δρομολόγιο του αεροπλάνου θα έπρεπε να είναι «Αθήνα -  Λισαβόνα, Λισαβόνα - Αθήνα» αλλά διερωτήθηκε αν κατά την επιστροφή του «ο κ. Τσίπρας πήγε και κάπου αλλού». «Εγώ ζητάω τα σχέδια πτήσης. Είναι επίσημα έγγραφα και να μην διανοηθούν να επικαλεστούν απόρρητο», σημείωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας και τη λίστα των επιβατών.

Η απάντηση

Η απάντηση ήρθε λίγη ώρα αργότερα με non paper από το Μαξίμου, που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τις τελευταίες ώρες ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ διακινεί σε δημοσιογραφικούς κύκλους αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.

Τον ενημερώνουμε ότι το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές, δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί ούτε στο σπίτι του, πόσο μάλλον στο εξωτερικό. Για να τελειώσει όμως η σπέκουλα και για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες, ας ακούσει ο κος Αντιπρόεδρος της ΝΔ: Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία  ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση. Εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της  L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες. Επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου…». 

Επανήλθε ο Α. Γεωργιάδης 

Στο θέμα επανήλθε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας στο τουίτερ: «Τώρα που παραδέχονται ότι πήγε στο Παρίσι (χωρίς να το έχει ανακοινώσει) αναμένω την λίστα των επιβαινόντων...». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ