Πολιτικη & Οικονομια

Ν. Αναστασιάδης: Μόνο με την προοπτική συμφωνίας στο εδαφικό θα γίνει η διάσκεψη στη Γενεύη

Δηλώσεις του Κύπριου προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335939-698007.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Μετά το πέρας της σημερινής συνάντησής του με το Μουσταφά Ακιντζί, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε πως μόνο εφόσον οι δύο πλευρές βρεθούν σε ακτίνα συμφωνίας στο εδαφικό μετά την ανταλλαγή χαρτών, θα πραγματοποιηθεί η διεθνής διάσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης διευκρίνισε πως, εφόσον ελεγχθούν οι χάρτες που θα κατατεθούν και επιβεβαιωθεί ότι αυτοί κινούνται εντός του πλαισίου που έχει συμφωνηθεί, τότε θα υποβληθούν στον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε πως οι όποιες εκκρεμότητες θα καταγραφούν σε δύο στήλες και θα συζητηθούν μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου στη Γενεύη.

Τέλος, ο Κύπριος πρόεδρος επεσήμανε πως έχει συμφωνηθεί ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, θα ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας περί της διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό, με σαφή αναφορά ότι αν το επιθυμούν μπορούν να παρίστανται. Επίσης συμφωνήθηκε ότι θα προσκαλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι παρούσα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου
Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου

Οι πολίτες που, δικαιολογημένα ή όχι, θέλγονται από τις σειρήνες των ακραίων εθνικιστικών ρητορικών καλό είναι να θυμούνται ότι καμία ελευθερία και κανένα δικαίωμα δεν είναι οριστικά κεκτημένα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.