Πολιτικη & Οικονομια

Ο Αλέξης Τσίπρας πόζαρε στο νέο πρωθυπουργικό γραφείο που εγκαινίασε

Η επιθυμία του για «ένα γραφείο δουλειάς» στη Θεσσαλονίκη 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331939-687894.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

«Αυτό το γραφείο, δεν επιθυμώ να είναι ένα τυπικό γραφείο, αλλά ένα λειτουργικό γραφείο. Ένα γραφείο δουλειάς» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού στην πόλη.

 

«Η Βόρεια Ελλάδα πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα η ατμομηχανή της ανάπτυξης, που θα γίνεται αντιληπτή στην καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε όλοι συνεργάτες, παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουμε, πολιτικές, ιδεολογικές, θεσμικές. Είμαστε συνεργάτες σε ένα κοινό σκοπό. Να προσπαθήσουμε να παράξουμε έργο για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας αλλά και των διαχρονικών προβλημάτων της Θεσσαλονίκης και της Β.Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη τόνισε πως είναι μια πόλη που εκ των πραγμάτων έχει αναβαθμισμένο ρόλο τόσο στο επίπεδο των Βαλκανίων, όσο και στην Ευρώπη.

Όπως υποστήριξε, η πόλη μπορεί να στηριχθεί, πέρα από τις φυσικές και οικονομικές της δραστηριότητες, στο ανθρώπινο δυναμικό της που είναι εξίσου σημαντικό και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.

«Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μια άλλη Ελλάδα δημιουργική, πέρα από τη γνωστή Ελλάδα των προβλημάτων της γραφειοκρατίας, πολλές φορές και της μιζέριας. Υπάρχει μια Ελλάδα δημιουργική. Μια Ελλάδα που παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες και την- πολλές φορές- αδιαφορία και των κρατικών υπηρεσιών και δομών, προσπαθεί και παράγει δημιουργικό έργο. Αυτή την Ελλάδα, εγώ τη συναντώ αλλού, αλλά ιδιαίτερα στην πόλη σας και τη Βόρεια Ελλάδα» σημείωσε.

«Θα ήθελα εξ αρχής να τονίσω ότι δεν είναι η επιθυμία μου να φτιάξουμε άλλο ένα θεσμικό κύτταρο το οποίο θα είναι μη λειτουργικό, αλλά επιθυμία μου είναι να φτιάξουμε ένα λειτουργικό γραφείο. Να συγκεντρώνει τα προβλήματα και να αναζητά λύσεις μαζί με τους αρμόδιους φορείς» ανέφερε.

«Στη Θεσσαλονίκη έχω κουραστεί να έρχομαι για εγκαίνια, ωραίες ομιλίες, δημόσιες σχέσεις, πολλούς αγιασμούς και λίγα έργα. Όμως, στην πορεία αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη.» υπογράμμισε. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY