Πολιτικη & Οικονομια

Το Καραβάνι: Αυτός δεν είναι πρωθυπουργός!

Μην είναι πουλί; Μην είναι αεροπλάνο;

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
ΤΕΥΧΟΣ 584
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325796-672342.jpg

Σε εμάς τους αριστερούς δεν ταιριάζει η δημιουργία μύθων, όμως σιγά σιγά θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι ο σύντροφος Τσίπρας είναι Υπεράνθρωπος. Αφού πέρασε ένα καλοκαίρι κάνοντας τον κόσμο άνω κάτω και ταξίδεψε μέχρι την Πάρο για να κόψει την κορδέλα ενός πύργου ελέγχου που κατασκεύασε η Aegean και αποτελεί το πρώτο μεγάλο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κανονικά θα έπρεπε να ξεκουραστεί. Θα μπορούσε να αφήσει τα παιδιά στην Αίγινα, στην πισίνα του συντρόφου Φλαμπουράρη, κι εκείνος να κάνει τηλεφωνικές φάρσες στον Ιερώνυμο μαζί με τον σύντροφο Φίλη, να του λένε ότι θα καταργηθούν τα θρησκευτικά στα σχολεία και μετά να ξαναπαίρνει για να διευκρινίσει ότι ο Φίλης είναι σαχλαμάρας. Ήταν στο χέρι του να πάρει τη συντρόφισσα Μπέττυ για να δουν τα αξιοθέατα της Σαντορίνης, δηλαδή το ηλιοβασίλεμα και το νοσοκομείο όπου έγινε η ιστορική αφαίρεση της πρώτης σοσιαλιστικής αιμορροΐδας. Είχε τη δυνατότητα να ναυλώσει μαζί με τον σύντροφο Πάνο Καμμένο μια φρεγάτα και ζωσμένοι με όλμους να ψαρέψουν αχινούς στη μαρτυρική Αστυπάλαια.

Όμως Εκείνος −αλήθεια πού τη βρίσκει τόση αντοχή;− προτίμησε να δώσει μία ακόμη μεγάλη μάχη για την ανατροπή των παγκόσμιων ισορροπιών! Έχοντας πια βάλει την Ευρώπη στη ρότα της Επανάστασης (κι αυτό φαίνεται από τις συνεχείς εκλογικές ήττες της Δεξιάς προς όφελος της Ακροδεξιάς − αλλά αυτό είναι εντελώς συγκυριακό, μην ξεχνάμε ότι και η Λεπέν φασίστρια ήταν πριν πανηγυρίσει για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα), αφού συνεννοήθηκε με τον σύντροφο Πούτιν ότι οι δύο αδελφοί και ομόδοξοι λαοί θα πολεμήσουν για να πάρει τηλεοπτική άδεια ο Ιβάν Σαββίδης και μόλις σιγουρεύτηκε ότι η Κίνα φοβήθηκε τον σύντροφο Δρίτσα και θα αποσύρει την Cosco σε 99 χρόνια, έβαλε πλώρη για το επόμενο λιμάνι. Για την πρωτεύουσα του ιμπεριαλισμού, για την κοιτίδα του καπιταλισμού, για την Αμερική! Στην ήπειρο που ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στον μακελάρη Κλίντον, ο σύντροφος Αλέξης συμπεριφέρθηκε και πάλι σαν γνήσιος επαναστάτης Ποπολάρος - Τουπαμάρος - Βιετκόνγκ.

Άνοιξε την βαλίτσα που του είχε ετοιμάσει ο σύντροφος Καρανίκας (οι υπερωρίες πληρώθηκαν προκαταβολικά) και από μέσα έβγαλε ένα κουστουμάκι φίνο και τρελό. Το φόρεσε με σχετική άνεση, παρόλο που το είχε αγοράσει πριν βάλει τα κιλά των καλοκαιρινών κοινωνικών αγώνων, και με την αποφασιστικότητα που αποτελεί χαρακτηριστικό των μεγάλων ηγετών κάλεσε έναν φωτογράφο. Αφού του είπε τα κλασικά «ντου γιου λάικ μαντμαζέλ δη Γκρις», του εξήγησε ότι θέλει μία φωτογράφιση σαν αυτή του Τσε όταν καθόταν στο Μάτσου Πίτσου και οραματιζόταν την κομμουνιστική Βενεζουέλα και τον έπιανε βήχας (από το άσθμα). Η επιθυμία του ήταν διαταγή και μετά από μερικά λεπτά θαυμαστής αυτοσυγκέντρωσης ήταν έτοιμο το πορτρέτο, το οποίο η συντρόφισσα Κουντουρά πρέπει να το κάνει αφίσα με φόντο τον Όλυμπο και τη Γκιώνα. Αν η μισητή Τρόικα δεν το επιτρέψει, να τυπωθεί σαν εξώφυλλο καταλόγου καταστήματος ρουχισμού της Ομόνοιας. Εκεί που ντύνονται οι πλασιέδες και οι νονοί − με την καλή έννοια.

Την ώρα που ο σύντροφος πρωθυπουργός έδειχνε στην παγκόσμια εργατιά ποιο θα είναι το σοσιαλιστικό φωτομοντέλο του αύριο, η κυβέρνηση πολεμούσε σαν τον Γίγαντα Δημητρώφ ενάντια στις σιδερόφραχτες ορδές της Διαπλοκής. Αυτή τη φορά οι γελοίοι, οι βρωμιάρηδες, οι τιποτένιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη του συντρόφου Παππά και πήγαν να πάρουν μια τηλεοπτική άδεια χωρίς να διαθέτουν ούτε ένα ευρώ! Όμως, όπως λέει κι ο σοφός λαός που τη χάρη του προσκυνούμε, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Μπορεί την πρώτη φορά να δεχτήκαμε τον προβληματικό φάκελό τους, μπορεί τη δεύτερη να τους επιτρέψαμε να δηλώσουν εκπρόθεσμα συμμετοχή, μπορεί την τρίτη να βρήκαμε τέλειο το «πόθεν έσχες τους», όμως την τέταρτη, που δεν τους δόθηκε δάνειο για τη δόση, τους διώξαμε κακήν κακώς και με αυτούς δεν θέλουμε καμία σχέση εκτός κι αν βγάλουν κάποιο έντυπο, οπότε εδώ είμαστε.

Με κάτι τέτοιες επαναστατικές πρωτοβουλίες ξανακερδίσαμε την εμπιστοσύνη όσων χόρεψαν στο Σύνταγμα τη νύχτα της Μεγάλης Νίκης της Αξιοπρέπειας και, να, ο ΣΥΡΙΖΑ με πέντε μονάδες διαφορά μπροστά από τους παντός είδους φιλελέδες! Το αξιόπιστο αυτό γκάλοπ δημοσίευσε η εφημερίδα μας, το παραδέχτηκε μέχρι και η ΕΡΤ, αλλά το αμφισβητούν οι συστημικές εταιρείες μετρήσεων, τις οποίες καταδικάζουμε όταν δεν μας δείχνουν σε άνοδο. Βέβαια ο ρόλος τους είναι πλέον γνωστός μιας που ελέγχονται από τους Εβραίους, επομένως καλά έκανε ο σύντροφος Πελεγρίνης και τους ξεμπρόστιασε ότι το Ολοκαύτωμα είναι ένα κόλπο για να γίνουν πλούσιοι και να παίρνουν σε στημένους πλειστηριασμούς (ναι, γίνονται και τέτοιοι) τα σπίτια του κοσμάκη. Για να τους εκδικηθούμε, τους βάλαμε τον ΕΝΦΙΑ για να μάθουν, αλλά αυτά κανένα βοθροκάναλο δεν τα λέει.

Αυτοί που καθυστερούν να προσαρμοστούν με τους νέους κανόνες είναι οι Θεσσαλονικείς. Διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν λεωφορεία ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να κυκλοφορούν με το μετρό. Μάλλον δεν κατάλαβαν ότι το εγκαινίασε ο σύντροφος πρωθυπουργός, γι' αυτό θα επαναλαμβάνουμε τα εγκαίνια κάθε μήνα ώστε να πάρουν όλοι χαμπάρι πως η ατμομηχανή πήρε μπρος και τίποτα- τίποτα δεν τη σταματά. Εκτός κι αν υπάρχουν διόδια τα οποία πλέον πληρώνουμε − άλλωστε και οι μεγαλοεργολάβοι δικοί μας άνθρωποι είναι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ