- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αλεξιάδης: Αύξηση στο φόρο καυσίμων για μείωση τελών κυκλοφορίας
Σκέψεις για σύνδεση του ύψους των τελών κυκλοφορίας με την κατανάλωση των καυσίμων σε κάθε όχημα, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Μιλώντας σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του φόρου στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα, με στόχο να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας
Δίχως να προσδιορίσει το ποσοστό της αύξησης, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης υποσχέθηκε ότι στο μέλλον θα τα τέλη θα είναι χαμηλότερα, επιτρέποντας σε όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους να τις πάρουν πίσω.
Κατά τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών θα επιβαρύνονται περισσότερο αυτοί που κάνουν συχνή χρήση αυτοκινήτου και όσοι διαθέτουν Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού.
«Πρέπει να αντικαταστήσουμε όσα σημεία είναι άδικα στα τέλη κυκλοφορίας. Εξετάζουμε να υπάρχει ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη. Άλλο αυτός που έχει ένα αμαξάκι να πηγαίνει στη δουλειά του κι άλλο εκείνος που κάνει πολλά χιλιόμετρα. Σκεφτόμαστε να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση για να βλέπουμε τα πάντα, αν έχει πληρώσει τα τέλη, αν είναι ασφαλισμένο κλπ», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο περιουσιολόγιο, είπε ότι δεν θα αποτελέσει βάση φορολόγησης, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη , ούτε σε πολιτικό επίπεδο αλλά και πρακτικά, αφού δεν θα είχε καμία εισπραξιμότητα. Μάλιστα προσέθεσε ότι αυτό αναφέρεται και σε ειδική παράγραφο εγγράφου που έχει ήδη αποστείλει η κυβέρνηση στους θεσμούς.
«Δεν θα ψάξουμε το βραχιόλι της γιαγιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Αλεξιάδης, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ότι η μεγάλη μερίδα των πολιτών, οι νομοταγείς πολίτες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.
«Δεν θα ασχοληθούμε με μικροποσά, 10 - 15 - 20.000 ευρώ όταν έχουμε τις λίστες με τα εκατομμύρια», επεσήμανε «αλλά με όσους έχουν λεφτά στο εξωτερικό και δεν φορολογήθηκαν για αυτά, τους φοροφυγάδες, εκείνους που συμμετείχαν στο πάρτι και δεν πλήρωναν τόσο καιρό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.