- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εβδομήντα χρόνια λεσβία
Αυτό είπε η Χάνε στο ντοκιμαντέρ που είδα στις προβολές της ΛΟΑ. Τρεις λεσβίες, εβδομήντα ως εβδομήντα εφτά ετών, μίλησαν για τη ζωή τους, τις γυναίκες τους, την ευτυχία τους σε εποχές πιο δύσκολες.
Αυτό είπε η Χάνε στο ντοκιμαντέρ που είδα στις προβολές της ΛΟΑ. Τρεις λεσβίες, εβδομήντα ως εβδομήντα εφτά ετών, μίλησαν για τη ζωή τους, τις γυναίκες τους, την ευτυχία τους σε εποχές πιο δύσκολες. Σκηνοθετικά δεν έλεγε πολλά, αλλά οι γυναίκες είπαν πράγματα πολύ δυνατά. Φορτωνόμαστε με το στερεότυπο ότι γκέι είναι μόνο οι νέες, λες κι εξαφανιζόμαστε μετά από κάποια ηλικία· παροπλιζόμαστε. Το να δούμε γκέι γυναίκες και άντρες σαν κι αυτές, που εξακολουθούν να ζουν τη ζωή τους στο φουλ (η Βίνκε ξεκίνησε πιάνο ξανά στα 77 μετά από 50 χρόνια, οι άλλες δύο ζουν με τη γυναίκα τους τα τελευταία τριάντα τόσα χρόνια) δεν είναι απλά ενθαρρυντικό. Μας δείχνει ότι γίνεται, ότι η ζωή μας είναι αυτή που την κάνουμε εμείς. Λέει η Βίνκε: «Το να είσαι λεσβία δεν σημαίνει απλώς να ερωτεύεσαι γυναίκες. Είναι τρόπος ζωής». Ναι. Και τον φτιάχνουμε εμείς.
Τι έγινε και τι θα γίνει
Ο σταθερότερος θεσμός της ελληνικής γκέι ζωής, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας - Athens Pride σας προσκαλεί στον ετήσιο ανοιχτό απολογισμό για το 2009, που θα γίνει αύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 20.15 στον πολυχώρο Ράγες (Κων/πόλεως 82). Θα συζητηθούν θέματα όπως: οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις για το 2010, υποστήριξη άλλων pride στα Βαλκάνια, συνεργασίες με εξωτερικό, εθελοντισμός και η μέρα του pride.
Hello? Anybody?
Όλοι! Κάποια στιγμή όλοι θα περάσουμε από το νέο μπαρ Hell-o (Κων/πόλεως 8), που ανοίγει αύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου. Ο Χρήστος του Big Bar και ο Ηλίας Ντερτινής έστησαν ένα ντίσκο μπαρ, με μουσικές 60s, 70s, 80s και διαβολικά φιλική διάθεση και χορευτική ατμόσφαιρα. Ελπίζω το Hell-o να γίνει μπαρ, όπου ο κόσμος πραγματικά χορεύει. Εγκαίνια αύριο Παρασκευή με πολλά happenings.
Βαθύ ροζ, σχεδόν γιαπί
Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου το Kazarma κάνει το τρίτο περίφημο Pink Night, με οικοδεσπότες το birthday boy Νίκο Σοφιανό και τον Πέτρο Παναγόπουλο. Μουσική: Kappa Nee, με mainstream revisited, latest progressive & dirty electro house (www.myspace.com/k_deejay) και κίνκι σόου από τις Gazan’s. Το ντεκόρ θα είναι έργα στο δρόμο. Dress code: πιλοφόρια, μυστριά, κώνοι, λακκούβες. Είσοδος 10 ευρώ, δεύτερο ποτό 8, αλλά οι ντραγκ κουίν και τα γυμνόστηθα αγόρια μπαίνουν δωρεάν. Βγάλτε το μπλουζάκι, λοιπόν! Η γκαρνταρόμπα είναι δωρεάν, αλλά το Καζάρμα δεν ευθύνεται για πνευμονίες ή για ό,τι άλλο συμβεί στις σκοτεινές εργολαβίες που θα συνάψετε στο πάρτι.
Λίγη chαμπάνια, Jέννη;
With your champagne taste and his beer-bottle pocket, είστε χαμένοι από χέρι, πρόβλεπε η Eartha Kitt. Ευτυχώς που υπάρχει το Champagne Party του Mybar, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου: δωρεάν ποτήρι σαμπάνιας για όλους, συν finger food και μουσική σαν να παίζετε σε κομεντί. Από τις 22.00. Επίσης μην ξεχνάτε ότι κάθε Δευτέρα έχει Wine Bar Night – με μουσικές λάουντζ, τζαζ και σουίνγκ, ενώ όλα τα κρασιά και τα ποτά στοιχίζουν μόνο 5 ευρώ συν τυράκια και ορεκτικούλια.●
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα ανέπτυξε τους πέντε βασικούς άξονες της πολιτικής του πρότασης
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος μίλησε για προτάσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της οικονομίας
Απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα του Διεθνούς Δικαίου και των θαλάσσιων ζωνών
Συνομιλίες για τις σχέσεις Ελλάδας – Λιβύης και την προοπτική ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών
Συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής της στη Βουλή
Δημοσκόπηση για το podcast του Σταύρου Θεοδωράκη φωτίζει πώς αξιολογούν σήμερα οι πολίτες τους πρωταγωνιστές της κρίσης
«Στόχος μια αγορά πιο δίκαιη για εργαζόμενους και επιχειρήσεις», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου για τον απολογισμό των δύο τελευταίων ετών
Όταν οι γενικοί γραμματείς δεν προλάβαιναν να πάρουν ανάσα
Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις προτάσεις του πρώην πρωθυπουργού για τους νέους
«Στόχος η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής
Η παρουσίαση του εθνικού μηχανισμού προστασίας και η σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στην Πολιτεία και τις φιλοζωικές οργανώσεις
Όλες οι προϋποθέσεις για την ένταξη του ακινήτου στο πρόγραμμα
Πότε αναμένεται να μπουν τα χρήματα
Πότε μπαίνουν τα λεφτά στα ATM
Ποια είναι τα κριτήρια ένταξης, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Καυστική κριτική της δημοσιογράφου για τη διάλυση της «πρώτης φοράς Αριστερά»
Τα φορολογικά έσοδα κατέγραψαν «καθαρή» υπέρβαση 258 εκατ. ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.