- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Λόγια και πραγματικότητα
Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι στήριξε ολόκληρη την προεκλογική του εκστρατεία στην επαναδιαπραγμάτευση του Ιρλανδικού μνημονίου το οποίο αποκάλεσε «κακή συμφωνία για την Ιρλανδία και κακή συμφωνία για την Ευρώπη». Πριν τις εκλογές το κόμμα του διακήρυττε σε όλους τους τόνους ότι «δεν θα δώσει ούτε ένα σεντ στις τράπεζες πριν οι μέτοχοι και δανειστές τους αναλάβουν τις ζημιές που τους αναλογούν».
Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι στήριξε ολόκληρη την προεκλογική του εκστρατεία στην επαναδιαπραγμάτευση του Ιρλανδικού μνημονίου το οποίο αποκάλεσε «κακή συμφωνία για την Ιρλανδία και κακή συμφωνία για την Ευρώπη». Πριν τις εκλογές το κόμμα του διακήρυττε σε όλους τους τόνους ότι «δεν θα δώσει ούτε ένα σεντ στις τράπεζες πριν οι μέτοχοι και δανειστές τους αναλάβουν τις ζημιές που τους αναλογούν».
Από την πρώτη συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών που συμμετείχε, γύρισε με κατεβασμένα τα αυτιά που τού τράβηξαν Σαρκοζί και Μέρκελ. Λίγες εβδομάδες μετά έδινε άλλα 25 δις ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό στις Ιρλανδικές τράπεζες. Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός κατάλαβε ότι άλλο τα λόγια και άλλο η πραγματικότητα.
Στην Πορτογαλία το κόμμα της αντιπολίτευσης του Πάσος Κοέλιο έριξε την κυβέρνηση όταν καταψήφισε τα μέτρα λιτότητας που πρότεινε ο πρωθυπουργός Σόκρατες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει η χώρα του τη χρεοκοπία. Πρόωρες εκλογές προκηρύχθηκαν για την 5η Ιουνίου τις οποίες ο Πάσος Κοέλιο κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει και θα γίνει πρωθυπουργός. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκαθάρισε σε αυστηρό τόνο ότι απαιτεί συναίνεση από τα πορτογαλικά κόμματα για να εκταμιεύσει λεφτά.
Λίγες μέρες μετά, ο μέλλων πρωθυπουργός δήλωνε με παρρησία ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση Σόκρατες να εξασφαλίσει το δάνειο και να εντάξει τη χώρα του σε ένα πορτογαλικό μνημόνιο. Κατάλαβε κι αυτός ότι άλλο τα λόγια κι άλλο η πραγματικότητα.
Ο Αντώνης Σαμαράς που έχει χρησιμοποιήσει κατ’επανάληψη τα παραδείγματα Ιρλανδίας και Πορτογαλίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσής τους που αντιστέκονταν στο μνημόνιο, επιμένει στην απροσδιόριστη αντιμνημονιακή του πολιτική. Αντίθετα από τον Ιρλανδό και τον Πορτογάλο, έχει την πολυτέλεια να λέει λόγια χωρίς να χρειάζεται να διαχειριστεί την πραγματικότητα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Τσίμπησαν» και άλλο οι τιμές καυσίμων το Σαββατοκύριακο
Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής
Η λίστα με τις πληρωμές που θα γίνουν
Στο σχολείο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Βολές εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη
«Μαργαρίτα σου οφείλουμε πολλά, καλό ταξίδι, θα συνεχίσουμε τους αγώνες»
Mε λόγια συγκίνησης ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τη μητέρα του
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 103 ετών
Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο, επίδομα και diesel για όλο τον Οκτώβριο
Στη δεύτερη φάση δεν θα ενταχθούν εκ νέου οι κωδικοί των σχολικών ειδών
Η διπλή παρέμβαση στη θέρμανση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων
«Λέει δηλαδή χοντροκομμένα ψέμματα επαναλαμβάνοντας ότι "έχουμε μισθούς Βουλγαρίας"»
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου σε θετικές από σταθερές
Η αυξανόμενη αποχή, οι κοινοβουλευτικές μετακινήσεις και η κρίση αξιοπιστίας
Η κυβέρνηση έχει μειώσει μέχρι στιγμής 91 φόρους
Πιο εύκολη πλέον η εγκατάσταση - Τι πρέπει να ξέρεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.