- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντάισελμπλουμ: Ο ESM θα αποδεσμεύσει τη δόση στο τέλος της εβδομάδας
«Μετά το 2018 το θέμα του χρέους»
Την πεποίθηση ότι το διοικητικό συμβούλιο του ESM, που συνεδριάζει την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, θα δώσει την έγκρισή του για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, καθώς η Ελλάδα ικανοποίησε όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην οικονομική και νομισματική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι, σήμερα, η Ελλάδα και οι εταίροι της στην ευρωζώνη έχουν περάσει σε διαφορετική φάση. Συγκρίνοντας, δε, τη σημερινή κατάσταση σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι πέρυσι η εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και εταίρων είχε πληγεί σημαντικά, όμως από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. «Υπάρχει διαφορετική ατμόσφαιρα, δουλεύουμε εποικοδομητικά, υπάρχουν φυσικά διαφορές για το ποιος είναι ο σωστός δρόμος, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε εποικοδομητικά» ανέφερε.
Εξάλλου, σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνσή του έχει ήδη χαραχθεί από τον προηγούμενο μήνα. Όπως είπε, υπάρχουν μέτρα που μπορούν να ληφθούν νωρίτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση η συζήτηση για το χρέος θα ολοκληρωθεί με το τέλος του ελληνικού προγράμματος. Προσέθεσε, επίσης, ότι αν χρειαστεί θα γίνουν περισσότερα για το χρέος, μετά το 2018.
Τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ παραδέχθηκε ότι δεν είναι ρεαλιστική η διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ πέραν του 2018 και ότι θα μπορεί να μειωθεί τα επόμενα έτη. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν τίθεται τώρα, αλλά θα επανέλθει στο τραπέζι του Eurogroup, περί τα τέλη του χρόνου, όταν το ΔΝΤ θα έχει παρουσιάσει την απόφαση τού Διοικητικού του Συμβουλίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Επίσκεψη και στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος - «Μάθημα για τους ζωντανούς»
«Πρωτοφανής η πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.