Πολιτικη & Οικονομια

Κουβέλης: Πάρε και μένα, Αλέξη

Αν και «οι προσωπικές στρατηγικές δεν καθόριζαν ποτέ τις αποφάσεις μου» (sic) 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130651-296204.jpg

Τον εαυτό του στη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ βάζει ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πρώην υπουργός κ. Φώτης Κουβέλης, του οποίου η φιλοσυριζέικη «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς» δεν είχε μέχρι τώρα και μεγάλη απήχηση στα πλήθη.

Λεπτομερέστερα, σε συνέντευξή του στη σημερινή (Παρασκευή) «Εφημερίδα των Συντακτών», ο βετεράνος πολιτικός μεταξύ άλλων είπε:

  • «Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει με δίκαιο κοινωνικά τρόπο τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, ώστε, σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του χρέους, η χώρα να επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς»
  • Φυσικά «η ανάπτυξη δεν είναι ένα λογιστικό μέγεθος»
  • Για την πιθανή υπουργοποίησή του: Οι προσωπικές στρατηγικές δεν καθόριζαν ποτέ τις αποφάσεις μου. «Διεκδικούμε να είμαστε παρόντες, σε μία συγκυρία δύσκολη και για τον τόπο και για τον προοδευτικό χώρο»
  • «Θεωρώ ότι είναι θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστεί ένα σχέδιο πολιτικής και οργανωτικής συμπόρευσης των δυνάμεων που εργάζονται για την προοδευτική διακυβέρνηση»
  • Για τη δεύτερη αξιολόγηση του φθινοπώρου από τους «θεσμούς», σχετικά με τα εργασιακά: «Η κυβέρνηση όταν διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί την εργασία το εννοεί… Αρκεί ως χώρα να προσέλθουμε ενωμένοι σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης» 
  • Στην ερώτηση αν είναι αριστερή η πολιτική της κυβέρνησης: «Η κυβέρνηση πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και όχι ημιθανή, αξιοποιώντας υπαρκτές δυνατότητες για την ιδιαίτερα αναγκαία οικονομική ανάπτυξη. Αν με ρωτάτε, ναι, αυτό είναι αριστερό!».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ