- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Υφεσιακό το μείγμα μέτρων της κυβέρνησης
Το τέλος της διαπραγμάτευσης δεν οδηγεί στην ανάπτυξη
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής για να βγει από την κρίση, δήλωσε πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με τη στρατηγική της θα συνεχίσει να βυθίζει την ελληνική οικονομία στην ύφεση.
Μιλώντας σε συνέδριο με θέμα «Φυγή προς τα εμπρός», που διοργανώνει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης δεν είναι αρκετή για να επανέλθει η ανάπτυξη. Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως πριν ένα χρόνο, από το ίδιο βήμα, είχε τονίσει πως η καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης θα οδηγούσε την κυβέρνηση στο να λάβει πρόσθετα μέτρα, τονίζοντας πως σήμερα επιβεβαιώνεται.
«Σήμερα, γνωρίζουμε ποιο είναι το κόστος για την πραγματική οικονομία: 21 δισ. ευρώ σε απώλεια ΑΕΠ. Στα τέλη του '14 όλοι προέβλεπαν ότι η οικονομία θα είχε ανάπτυξη. Το '15 ήταν μία υφεσιακή χρονιά και το ίδιο φοβάμαι θα γίνει και για το '16» είπε, προσδιορίζοντας το κόστος σε 5 χιλιάδες ευρώ για κάθε νοικοκυριό. «Αυτό είναι το τίμημα από τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης από μόνη της δεν είναι αρκετή, καθώς το μείγμα μέτρων που επέλεξε η κυβέρνηση είναι υφεσιακό. «Δίνει έμφαση στην αύξηση των φόρων και στον περιορισμό των δαπανών» σημείωσε, υποστηρίζοντας πως υπάρχει ο δρόμος της μείωσης των κρατικών δαπανών με αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών.
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.