Πολιτικη & Οικονομια

ΠΟΕΔΗΝ: «Σκουπίζουν» τα αποθεματικά των νοσοκομείων - «Ο Τσίπρας δεν διστάζει να κλέψει εκκλησίες»

«Χώνει το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από το γη»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
126917-285538.jpg

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης «που σκουπίζουν από τα νοσοκομεία τα όποια αποθεματικά διαθέτουν, στο βωμό της επικοινωνίας για να στηρίξουν τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση» εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

«Ο κος Τσίπρας και η γιαλαντζί Αριστερή Κυβέρνηση σκουπίζουν από τα Νοσοκομεία τα όποια αποθεματικά διαθέτουν, στο βωμό της επικοινωνίας για να στηρίξουν τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση η οποία φέρνει νέα δυσμενή μέτρα πάνω από 9 δις ευρώ και το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ» αναφέρει η ανακοίνωση και τονίζει ότι «Ο κος Τσίπρας δεν διστάζει να «κλέψει εκκλησίες».

Επίσης τονίζει «Ο κος Τσίπρας που θα έσκιζε τα Μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, έφερε άλλα δύο Μνημόνια τινάζοντας στον αέρα ότι έχει απομείνει όρθιο από Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά και δικαιώματα (με τα δύο πρώτα Μνημόνια).

Τη στάση πληρωμών η κυβέρνηση τη βαπτίζει πρωτογενές πλεόνασμα.

Τα Νοσοκομεία εφέτος έχουν να λάβουν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό 1,15δις ευρώ, 350 εκατ. λιγότερα από πέρυσι και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στους προμηθευτές είναι 1,3 δις ευρώ (στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους).

Έως τώρα έλαβαν τακτική επιχορήγηση για το έτος 2016 τους πρώτους πέντε μήνες 150 εκατ. ευρώ (1δωδεκατημόριο), αν και έπρεπε να έχουν λάβει 500εκ. ευρώ.

Δεν φθάνει το οικονομικό χάλι που επανειλημμένως επισημαίνουμε, έρχεται τώρα η κυβέρνηση και σκουπίζει ότι υπόλοιπο διαθέτουν κάποια Νοσοκομεία το οποίο προορίζεται για την εξόφληση μικρού μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών που διαθέτουν (βρίσκονται στο στάδιο της ενταλματοποίησης).

Η κυβέρνηση «χώνει το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από το ΓΗ», αφού τα Νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό υλικό, προϊόντα διατροφής, χειρουργικά υλικά και φάρμακα. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

ΑΠΟ ... ΨΙΛΑ(Ω) ...ΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί Υγείας.............

«ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό πολεμικό πλοίο
Αναβολή ψήφισης του τουρκικού νομοσχεδίου για τη Γαλάζια Πατρίδα: Στρατηγικός ελιγμός ή αλλαγή στρατηγικής;

Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.

Ολομέλεια της Βουλής
Η παροχολογία ως υποκατάστατο πολιτικής

Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY