- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σάλος στη ΝΔ με τις εκλογές στην ΟΝΝΕΔ: Σε τροχιά ρήξης η Συγγρού με τον Παπαμιμίκο
Συνεργάτες του προέδρου του Κυριάκου Μητσοτάκη αμφισβητούν το αποτέλεσμα
Αναταράξεις προκάλεσαν στη Νέα Δημοκρατία οι εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και την ανάδειξη συνέδρων, με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να αμφισβητούν το αποτέλεσμα, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι δεν θα αναγνωριστεί από το κόμμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι αποφάσεις του προέδρου της ΝΔ για τον τραγέλαφο της ΟΝΝΕΔ, που από πολλούς στη Συγγρού αντιμετωπίζεται ως «προβοκατόρικη κίνηση» και οδηγεί σε τροχιά ρήξης την κομματική ηγεσία με τον απερχόμενο γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, θα ληφθούν πιθανότατα πριν το τέλος της εβδομάδας και το κομματικό Συνέδριο.
Το βράδυ της Κυριακής η κομματική Νεολαία ανακοίνωσε εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία ωστόσο μετέωρα καθώς η Συγγρού κάνει λόγο για πλήρη αποτυχία διεξαγωγής εκλογών.
Η πρωτοφανής εικόνα έχει προκαλέσει εσωκομματικό σάλο, καθώς από την κομματική έδρα τονίζουν ότι δεν στήθηκαν κάλπες στο Συνέδριο της Νεολαίας και, στην πραγματικότητα, ανακοινώθηκαν εικονικά αποτελέσματα κατόπιν παρασκηνιακών συμφωνιών ανάμεσα στους Οννεδίτες.
Στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΟΝΝΕΔ, πάντως, εμφανίζονται ότι ψήφισαν 796 σύνεδροι, αν και ο αριθμός τους προσέγγιζε τους 1.500.
Το φιάσκο, εξάλλου, κατήγγειλε και ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Σάκης Ιωαννίδης, κάνοντας λόγο για «πλήρη διάλυση», προκειμένου «να εξυπηρετήσουν κάποιοι τις προσωπικές τους επιδιώξεις». «Δεν στήθηκαν κάλπες για καμία διαδικασία, οι σύνεδροι αποχώρησαν χωρίς συμμετοχή σε πολιτικές αποφάσεις και ψηφοφορίες, ενώ δεν αποφασίστηκε καμία τροποποίηση του κανονισμού» ανέφερε, στοχοποιώντας και από την πλευρά του τον «μηχανισμό Παπαμιμίκου», προκειμένου ο απερχόμενος γραμματέας να εμφανιστεί με συγκροτημένη προσωπική ομάδα στο επικείμενο Συνέδριο της ΝΔ.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, αίσθηση προκάλεσε και ο χαιρετισμός του Ανδρέα Παπαμιμίκου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, καθώς εμφανίστηκε να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιεκδίκησης της θέσης του γραμματέα του κόμματος - προφανώς απέναντι στον βουλευτή Ηρακλείου και νυν αναπληρωτή γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΝΝΕΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.