- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
WSJ: Επιπλέον μέτρα 3,5 δισ. ευρώ «ράβουν» οι δανειστές
Αν η Ελλάδα δεν πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια
Δημοσίευμα της Wall Street Journal υποστηρίζει ότι οι δανειστές θα ζητήσουν από την Ελλάδα την υπογραφή επιπλέον μέτρων, ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή στην περίπτωση, που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Σύμφωνα με το αναφέρεται στο δημοσίευμα αυτή τη στιγμή βρίσκονται ήδη υπό διαπραγμάτευση μέτρα (φόροι και περικοπές δαπανών) ύψους 5 δισ. ευρώ. Σε αυτά θα έρθουν να προστεθούν τα λεγόμενα μέτρα "έκτακτης ανάγκης" ύψους 3 δισ. ευρώ, τα οποία η ελληνική κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει μόνο στην περίπτωση, που δεν πετύχει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια, όπως εξηγούσαν στην εφημερίδα αξιωματούχοι υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Η ιδέα φέρεται να έχει τη στήριξη του Βερολίνου, αλλά εκπρόσωποι των πιστωτών αναγνωρίζουν ότι θα είναι πολιτικά δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να την αποδεχθεί. Εκτιμούν, ωστόσο, πως εάν συμφωνηθεί θα δώσει τέλος στην πολύμηνη διαφωνία ανάμεσα στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τοΔΝΤ, η οποία και οδηγεί σε παράλυση τις διαπραγματεύσεις.
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.