Πολιτικη & Οικονομια

Ο Τσακαλώτος συναντήθηκε με τη Λαγκάρντ και συμφώνησαν για επιστροφή θεσμών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
126169-283417.jpg

Την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα ανακοίνωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είχε την Παρασκευή συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και άλλους παράγοντες της διαπραγμάτευσης.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του MEGA Μιχάλης Ιγνατίου, η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Τσακαλώτος «συμφώνησαν ότι η ομάδα του ΔΝΤ θα επιστρέψει την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα για να συνεχίσει τις συζητήσεις», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ταμείου.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η επικεφαλής του Ταμείου και ο υπουργός Οικονομικών συζήτησαν την πρόοδο σχετικά με την τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής του ESM και την ανάγκη να ολοκληρωθεί ταχύτατα.

Η κ. Λαγκάρντ είπε στον κ. Τσακαλώτο ότι το ΔΝΤ παραμένει έτοιμο να υποστηρίξει ένα οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα βασίζεται σε βιώσιμα και ρεαλιστικά μέτρα με μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, και να συνοδεύεται από την αναγκαία απομείωση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στη συνάντηση μεταξύ της Γενικής Διευθύντριας του Ταμείου και του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανάφερε τα εξής:

«Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά την Εαρινή Συνοδό του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

»Συζήτησαν την πρόοδο σχετικά με την τρέχουσα αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής του ESM για την Ελλάδα και την ανάγκη να έλθει σε μια ταχεία ολοκλήρωση.

»Η Γενική Διευθύντρια τόνισε ότι το Ταμείο παραμένει έτοιμο να υποστηρίξει ένα οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα βασίζεται σε βιώσιμα, ρεαλιστικά μέτρα και μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους και θα συνοδεύεται από την αναγκαία μείωση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.

»Η κ. Λαγκάρντ και ο κ Τσακαλώτος συμφώνησαν η ομάδα του ΔΝΤ να επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσει τις συζητήσεις».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό πολεμικό πλοίο
Αναβολή ψήφισης του τουρκικού νομοσχεδίου για τη Γαλάζια Πατρίδα: Στρατηγικός ελιγμός ή αλλαγή στρατηγικής;

Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.

Ολομέλεια της Βουλής
Η παροχολογία ως υποκατάστατο πολιτικής

Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY