- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Βόμβα» Αυγενάκη για υπουργό που σήκωσε καταθέσεις πριν τα capitals controls
Ερώτηση στη Βουλή αν βγήκαν 200.000 ευρώ
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και προς τους αρμόδιους υπουργούς, μέσω της οποίας ζητάει να ενημερωθεί εάν αποδεσμεύτηκαν τραπεζικές καταθέσεις υπουργού της κυβέρνησης, λίγο πριν το κλείσιμο των τραπεζών.
«Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του site notioanatolika.gr, υπουργός της κυβέρνησης, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι "... ο λόγος για ιδιαίτερα προβεβλημένο υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα ο οποίος έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα. ... το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος - δεν δραστηριοποιείται πολιτικά στη συγκεκριμένη περιοχή - επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με τον διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. Οι σχετικές διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και λίγη ώρα αργότερα υπάλληλος της τράπεζας μετέφερε ένα ποσό που έφθανε τα 200.000 περίπου ευρώ στο σπίτι του ενός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού.
Η ύπαρξη τέτοιων δημοσιευμάτων ή, ακόμη περισσότερο, η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και κρίνεται αναγκαία η δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων (εάν υπάρχουν) για την αποκατάσταση της αλήθειας», αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, στην ερώτησή του. «Αποτελεί χρέος όλων μας η προστασία του "υγιούς" πολιτικού συστήματος της χώρας, η απονομή της δικαιοσύνης και η απρόσκοπτη λειτουργία της αντικειμενικής και αξιόπιστης ενημέρωσης, και, ως εκ τούτου, παρακαλώ για την άμεση διερεύνηση του θέματος και για την δημοσιοποίηση των ευρημάτων.
Είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε τα πάντα ώστε να διαλευκανθεί το ζήτημα αυτό και να λάμψει η αλήθεια», συμπληρώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ερωτά τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς:
- Εάν υπάρχει υπουργός, που έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων δύο μόλις μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες.
- Εάν υπάρχει πρόθεση να ζητηθεί να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και όλων των βουλευτών, γενικών γραμματέων και διοικητών Οργανισμών του δημοσίου;
- Εάν τίθεται ζήτημα ηθικής τάξης σε περίπτωση που μέλος ή μέλη της κυβέρνησης ή βουλευτές έχουν αποδεσμεύσει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.