Πολιτικη & Οικονομια

Βενιζέλος: Να κλείσει η συμφωνία στις Βρυξέλλες

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι το Eurogroup θα εγκαταλείψει την προσπάθεια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102430-203777.jpg

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι το Εurogroup θα εγκαταλείψει την προσπάθεια» επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ ήταν σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, η δραματική συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «αν δεν υπήρχε ένα χαμένο πεντάμηνο, η αμηχανία, η σκοπιμότητα, τα λάθη, δεν θα τολμούσε να θέσει κανείς στο τραπέζι τέτοιες ιδέες, όπως αυτή που διέρρευσε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών», υπογραμμίζοντας πως δεν γνωρίζει αν τέθηκαν από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι «από τη στιγμή που η Βουλή προσυπογράφει, πρέπει να κλείσει η συμφωνία και οι εταίροι δεν μπορούν να προβάλουν τώρα νέες αξιώσεις».

Για τα δεδομένα που προκύπτουν για την κυβέρνηση μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει πολιτικά και δεοντολογικά τη δεδηλωμένη», προσθέτοντας πως «τυπικά έχει την εμπιστοσύνη Βουλής», αλλά επεσήμανε πως «υπάρχει πρόβλημα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ