Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος: «Φοβάμαι τον εμφύλιο σπαραγμό»

«Ψηφίζουμε ενάντια στη θέλησή μας και τη λαική εντολή» (video)  

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102331-203639.jpg

Σημεία της ομιλίας του Πάνου Καμμένου στη Βουλή:

 

  • Είναι η πιο δύσκολη συνεδρίαση στην οποία έχω βρεθεί. Είμαι βέβαιος ότι το σύνολο των βουλευτών των ΑΝΕΛ και η πλειοψηφία των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ, αν αποφασίζαμε με μόνο γνώμονα τη συνείδηση θα ακουγόταν το μεγάλο «όχι».

     

  • Ο λαός αποφάσισε να αποκαθηλώσει τις κυβερνήσεις που φέρνανε τα νομοσχέδια στα αγγλικά. Ντρέπομαι που είναι στα αγγλικά το κείμενο που ήρθε εδώ. Αλλά δεν το προσυπογράφω χωρίς καν να το εξετάσω, όπως κάνατε εσείς.

     

  • Καλούμαστε να ψηφίσουμε μια συμφωνία η οποία έχει ως βασικό κείμενο αυτό για το οποίο συμφωνήσαμε με αλλαγές που επιβάλλουν διαμεσολαβητές δανειστές για να γίνουν αποδεκτές. Βλέπουμε να μπαίνουν διατάξεις αντίθετες με το Σύνταγμα, τους νόμους και τα πιστεύω μας.

     

  • Τα νησιά προστατεύονται από το Σύνταγμα. Καλούμεθα να ψηφίσουμε αντισυνταγματικές διατάξεις. Καλούμεθα να ψηφίσουμε διατάξεις που αλλιώς συμφωνήθηκαν και αλλιώς έρχονται σήμερα.

     

  • Για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρόκειται να κοπεί ούτε ένα ευρώ, το εγγυώμαι εγώ προσωπικά.

     

  • Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί συνθηκολόγηση. Και στο υπουργείο Άμυνας λένε ότι η συνθηκολόγηση είναι πολύ ηπιότερη της παράδοσης.

     

  • Δεν φοβάμαι το Grexit. Ένα μόνο φοβάμαι: φοβάμαι τον Εθνικό Διχασμό και τον εμφύλιο πόλεμο. Τέτοια ευθύνη στην πλάτη μου δεν μπορώ να αναλάβω, δεν έχω τη λαϊκή εντολή αυτή, να οδηγήσω την πατρίδα στον εμφύλιο σπαραγμό.

     

  • Η ευθύνη όμως δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνούμε ότι αυτός ο λαός δεν χαμογελά με αυτή τη συνθηκολόγηση. Τα μέτρα που παίρνουμε χτυπούν τη ναυτιλία, εξαθλιώνουμε τους αγρότες. Τα μέτρα είναι πάρα πολύ σκληρά. Κάποιοι δεν είναι αναίσθητοι για αυτά τα μέτρα. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν είναι με την προϋπόθεση ότι η λύση θα φέρει διαγραφή του χρέους, ή τη διαγραφή μέσω επιμήκυνσης, αν πάει σε 100 χρόνια το χρέος, ένα είδος διαγραφής είναι. Για αναπτυξιακό πακέτο: εάν δεχθούμε τόσο βαριά φορολογία, το πακέτο θα πρέπει να πάει στην αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής κ.α. Προϋπόθεση για τους ΑΝΕΛ του θέματος του χρέους και του αναπτυξιακού πακέτου. Αλλιώς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε καμία τέτοια συνθηκολόγηση.
     
  • Η κυβέρνηση κρατήθηκε και άντεξε και οδηγεί σε λύση που διώχνει το ΔΝΤ από την πατρίδα μας.

     

  • Διασφάλισε έστω μικρά πράγματα που απαλύνανε τον πόνο ανθρώπων που χτυπήθηκαν από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για τη διαπραγμάτευση. Ο πρωθυπουργός έδωσε τιτάνιο αγώνα και ο ίδιος προσωπικά και όλοι εκείνοι που ήταν μαζί του. Αλλά άνισο αγώνα.

     

  • Ο λαός από τη Δευτέρα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτό το σύστημα των ΜΜΕ, το νταβατζιλίκι που είδαμε.

     

  • Είναι ξεκάθαρο και το μήνυμα προς την Ευρώπη. Αυτά τα όχι που σηκώθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν μεγάλη νίκη της Ελλάδος, έδειξαν ότι δεν είναι πανίσχυρος ο γερμανικός παράγων. Οι παρεμβάσεις της Γαλλίας και των ΗΠΑ έδειξαν ότι το σχέδιο του Σόιμπλε να πετάξει την Ελλάδα με ανθρωπιστική βοήθεια έξω από την Ευρωζώνη δεν θα περάσει. Είδαμε τον νότο να ξεσηκώνεται.

     

  • Οι σύμμαχοι είναι σύμμαχοι με την ψυχή τους. Οι συμμαχίες στηρίζονται στην πραγματική αλληλεγγύη. Η Ελλάδα έδειξε ότι αντέχει.

     

  • Πάμε απέναντι στη συνείδησή μας και τη λαϊκή εντολή, γιατί έχουμε ευθύνη να μην αιματοκυλίσουμε την Ελλάδα. Με βαριά καρδιά θα ψηφίσουμε.

     

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ