Πολιτικη & Οικονομια

Κουτσούμπας: Καμία συμφωνία με τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.

Πλήρη ρήξη του ΚΚΕ με τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101918-202874.jpeg

Δεν συμφώνησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος με το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών της χώρας. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διευκρίνισε ότι διαφώνησε συνολικά με το ανακοινωθέν, όπως είπε, ως προς την αποτίμηση του αποτελέσματος και ως προς τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Η δήλωση του αναλυτικά: «Ακούσαμε την αναλυτική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Εκφράσαμε τις απόψεις του ΚΚΕ για τις εκτιμήσεις του αποτελέσματος και για τα τεράστια προβλήματα που βιώνει ο λαός σε αυτή τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. με μια πολιτική που μεγαλώνει τα αδιέξοδα για τη χώρα μας. Αποδεικνύεται πως δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση μέσα σε αυτόν τον δρόμο του καπιταλισμού. Διαφωνήσαμε με το κοινό ανακοινωθέν στο οποίο συμφώνησαν τα υπόλοιπα κόμματα, ως προς τις εκτιμήσεις σχετικά με το πώς εκλαμβάνουμε την ετυμηγορία του λαού χθες αλλά και ως προς τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης που συνυπογράφουν τα άλλα κόμματα για να δώσει συμφωνία πάνω σε νέα μέτρα.

Η αδιέξοδη πολιτική οδηγεί είτε σε υπογραφή επώδυνης συμφωνίας με σκληρά μέτρα ή να δρομολογηθούν εξελίξεις χρεοκοπίας με grexit και διπλό νόμισμα το επόμενο διάστημα. Ο λαός να είναι προετοιμασμένος. Και οι δύο αυτές επιλογές θα είναι σε βάρος του λαού. Η ρήξη με την Ε.Ε. προϋποθέτει συνολικά άλλη στρατηγική με εργατική λαϊκή εξουσία για να προχωρήσουμε σε αποδέσμευση πάνω στην πρόταση του ΚΚΕ. Δεν σχετίζεται στις απόψεις που θα οδηγήσουν σε φτωχοποίηση του κόσμου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ