Πολιτικη & Οικονομια

ΠΑΣΟΚ: Πράξη δειλίας το δημοψήφισμα

Άρθρο της Φώφης Γεννηματά στην Ημερησία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101556-202418.jpg

Για «δημοψήφισμα που δεν είναι δημοψήφισμα, με ένα θέμα που δεν έχει θέμα, με ένα ερώτημα που δεν έχει αντικείμενο και δύο απαντήσεις -Ναι ή Όχι- που δεν απαντούν σε αυτό που ερωτώνται οι πολίτες» κάνει λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι στην Ευρώπη, ναι στο ευρώ, ναι στο μέλλον».

Σε άρθρο της στην εφημερίδα Ημερησία η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι «οι Έλληνες καλούνται την Κυριακή να δώσουν αυτό το Ναι ή το Όχι σε ένα πλαστό ερώτημα που κανείς, μα κανείς, σε ολόκληρο τον κόσμο δεν το αντιλαμβάνεται όπως το αντιλαμβάνεται η ελληνική κυβέρνηση. Για όλη την Ευρώπη -στην πραγματικότητα για ολόκληρο τον πλανήτη Γη- οι Έλληνες ερωτώνται αύριο αν θέλουν να παραμείνουν στο κοινό νόμισμα ή αν επιθυμούν να πάρουν έναν άλλο δρόμο, μια πορεία σε αχαρτογράφητα νερά προς το άγνωστο».

Απευθυνόμενη στους πολίτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «το Όχι ως απάντηση στο παραπλανητικό ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση είναι όχι στο ευρώ, όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, όχι στην κανονικότητα της χώρας ως μέλος της μεγαλύτερης οικογένειας δημοκρατικών εθνών στον κόσμο».

Προσθέτει ότι «το Ναι, δεν είναι επιδοκιμασία στη λιτότητα και στα σκληρά μέτρα, αλλά είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο ευρώ και στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, είναι ναι στην ελπίδα και στην πίστη ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να ξεφύγουμε από την τραγική κατάσταση που μας έφερε η πεντάμηνη διακυβέρνηση μιας ανεύθυνης ομάδας ερασιτεχνών».

Τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι «συνεπικουρούμενη από τους ναζί της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε να μεταθέσει την ευθύνη για τη λήψη μιας απόφασης για συμφωνία ή για τη ρήξη στον ίδιο τον λαό». «Πρόκειται για μια πράξη δειλίας και φόβου. Ο κ. Τσίπρας φοβάται ότι αν υπογράψει την κακή συμφωνία στην οποία κατέληξε η αλλοπρόσαλλη διαπραγμάτευσή του, θα διχάσει το κόμμα του. Και για να το αποφύγει αυτό προτιμά να διχάσει τον λαό. Πρόκειται για μια ανήθικη επιλογή και μια παγίδα στην οποία δεν θα πρέπει να πέσουμε μέσα», αναφέρει η κ. Γεννηματά στο άρθρο της.


ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ