Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

«Δεν είναι η μάχη που θέλαμε, είναι η μάχη όμως που θα κερδίσουμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100911-201545.jpg

“Δεν είναι η μάχη που θέλαμε , είναι η μάχη όμως που θα κερδίσουμε”. Με αυτή τη φράση ξεκίνησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας που έγινε λίγο νωρίτερα στη Βουλή παρουσία και πολλών στελεχών του Κινήματος. “Η απόφαση του κ. Τσίπρα να θέσει σε αμφιβολία την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι το μεγάλο του λάθος που δε θα του το συγχωρέσει ούτε σήμερα ο ελληνικός λαός ούτε αύριο η ιστορία”, είπε στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης. “Και θα πρέπει ήδη να προβληματίζεται που την απόφασή του έχουν χειροκροτήσει προς στιγμήν η Χρυσή Αυγή και βέβαια οι ΑΝΕΛ”.

Στις τοποθετήσεις τους -όσοι εκ των βουλευτών και των στελεχών μίλησαν- επιτέθηκαν με σκληρό τρόπο στις επιλογές του εσμού ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- όπως τον ονόμασαν -που θα οδηγήσει τη χώρα στα βράχια.

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας εκτίμησε ότι η επικοινωνιακή καταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να στιγματίσει ως εχθρούς και προδότες όλους αυτούς που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα τεκμηρίωσης αυτή τη στιγμή εαν γίνει δεκτή η καταστροφική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως αποτέλεσμα να μην πληρωθούν τον Ιούλιο ούτε οι μισθοί ούτε οι συντάξεις. Είναι το δόγμα του Γιάνη Βαρουφάκη- όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ορφανός-που είχε πεi ότι ” οι Έλληνες θέλουν αξιοπρέπεια πριν από δουλειές και χρήματα” αλλά βέβαια όπως επισήμανε ο Γιώργος Μαυρωτάς ” οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν εκ του ασφαλούς καθώς έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τις ιδέες τους στην Αθήνα. Ας τα επαναπατρίσουν τη Δευτέρα για να έχουν δικαίωμα να μιλάνε”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας τη συνάντηση φάνηκε σίγουρος για την επιτυχία του αγώνα υπέρ της Ευρώπης- όπως είπε- και κατέληξε λέγοντας ότι είναι η ώρα να ηττηθούν μια για πάντα οι ακροδεξιοί και ακροαριστεροί λαϊκιστές, να τελειώνουμε με τις ψευδαισθήσεις που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη στο χθες. Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη, μια συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης ώστε να κερδίζουν περισσότερα οι περισσότεροι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ