Πολιτικη & Οικονομια

ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα καταβάλλει τη δόση της 30ης Ιουνίου

Αν όχι, θα εκληφθεί ως ληξιπρόθεσμη οφειλή και όχι ως χρεοκοπία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100778-201333.jpg

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα καταβάλλει κανονικά τα 1,53 δισ. στις 30 Ιουνίου εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Τζέρι Ράις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Η προσδοκία μας είναι ότι η πληρωμή της δόσης θα γίνει κανονικά» είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, στο περιθώριο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου. «Θα πρέπει να περιμένουμε έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου να δούμε τι θα γίνει» συνέχισε, αν και διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς η παράταση της προθεσμίας.

«Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, τότε θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ», διευκρίνισε ο κ. Ράις, ενώ αποσαφήνισε ότι η μη καταβολή της δόσης θα αποτιμηθεί ως ληξιπρόθεσμη οφειλή και όχι ως χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τον κ. Ράις το ΔΝΤ συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα. «Οι τρεις θεσμοί παρουσιάζουν την ίδια κοινή θέση», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30ή Ιουνίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


ΦΩΤΟ: EPA/OLIVIER HOSLET

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ