Πολιτικη & Οικονομια

Σταθάκης: Η πιο ισορροπημένη συμφωνία με αυτές τις συνθήκες

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100583-200960.jpg

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πετύχει «την πιο ισορροπημένη συμφωνία που είναι δυνατή υπό τις δεδομένες συνθήκες».

Ο Σταθάκης τόνισε ότι τα υφεσιακά μέτρα μειώθηκαν εξαιτίας του γεγονότος ότι η κύρια προσαρμογή γίνεται με την φορολόγηση των πιο ευκατάστατων και των επιχειρήσεων και πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα είναι πολύ ισορροπημένη γιατί έχουν μειωθεί τα πλεονάσματα.

Επίσης εκτίμησε ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία και πρόσθεσε πως ενδεχόμενες νέες αξιώσεις των δανειστών είναι πολύ μικρές λεπτομέρειες που δεν αλλάζουν τα δεδομένα.

Για την αύξηση του ΦΠΑ ανέφερε πως δεν θα υπάρχει κανείς σοβαρός αντίκτυπος για τα εμπορικά νησιά και πρόσθεσε: «Για όλα τα υπόλοιπα νησιά, δίνουμε τη μάχη για να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο διαχωρισμός των εμπορικών και μη νησιών θα γίνει βάσει πληθυσμιακών ή οικονομικών κριτηρίων. «Προσπαθούμε να βρούμε ενα πληθυσμιακό κριτήριο ή ένα οικονομικό κριτήριο με βαση το κατά κεφαλήν εισόδημα» σημείωσε.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε πως, αν καταργηθεί, θα πρέπει να υπάρξουν ισοδύναμα που θα αναπληρώσουν τα έσοδα, ενώ ερωτηθείς για το πλαίσιο του ΕΝΦΙΑ το 2016 παρέπεμψε στον προϋπολογισμό του 2016, λέγοντας ότι τον Σεπτέμβριο θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ