Πολιτικη & Οικονομια

Φλαμπουράρης: Δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας

Αν υπάρξει εμπλοκή θα «πρέπει να λυθεί με προσφυγή στον λαό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100545-200897.jpg

Έκκληση για ομοψυχία και ομοφωνία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή, απηύθυνε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Σε περίπτωση εμπλοκής ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι «αυτή θα πρέπει να λυθεί με προσφυγή στον λαό», ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Σε γενικές γραμμές ο υπουργός Επικρατείας φάνηκε αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας. «Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πετύχει μία συμφωνία η οποία θα είναι αρκετά δύσκολη αλλά απαραίτητη κατά τη γνώμη μου» είπε και διαβεβαίωσε ότι «το στοιχείο του χρέους έχει μπει στο τραπέζι. Και έχει μπει από την πλευρά τη δική μας. Βεβαίως, ούτε περιμέναμε ούτε περιμένουμε ότι το χρέος θα λυθεί μέσα σε δύο ημέρες».

Εκτίμησε ότι θα υπάρχει μία δέσμευση η οποία δεν θα λύνει σήμερα το πρόβλημα αλλά θα το αναγνωρίζει και θα βλέπει ότι πρέπει πάρα πολύ γρήγορα να ξεκινήσει η διαδικασία για τη λύση του. «Αυτό είναι στοιχείο το οποίο το ζητάμε. Επιμένουμε σε αυτό και νομίζω ότι θα το πετύχουμε» πρόσθεσε.

Ως προς τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα, αν τελικά υπάρξει συμφωνία, που αυτή θα πάει στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμα. Αλλά σίγουρα θα είναι μια διαδικασία βάσει της οποίας θα υπάρξει συζήτηση και στα κομματικά όργανα και στην κοινοβουλευτική ομάδα. «Πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία, η ομοφωνία θα είναι υπέρ του να ψηφιστεί αυτή η συμφωνία», είπε ο υπουργός.

Για τις διαφοροποιήσεις που ήδη εκδηλώνονται, είπε πως «θέμα πειθαρχίας δεν θα τεθεί. Από εκεί και πέρα εμείς οπωσδήποτε θεωρούμε ότι αυτό το θέμα που έχει σχέση με μια συμφωνία την οποία θα φέρουμε ως κυβέρνηση στη Βουλή, είναι πραγματικά πολύ σοβαρό θέμα η ψήφισή του από την κυβερνητική πλειοψηφία. Καταλαβαίνετε ότι οπωσδήποτε για να μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση σε δύσκολες συνθήκες και μετά την συμφωνία, και να προχωρήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, πρέπει να έχει μια ομόψυχη κοινοβουλευτική ομάδα η οποία θα υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα».

«Αν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, τότε θα υπάρχει εμπλοκή. Το μόνο σενάριο που μπορεί να πυροδοτήσει μια τέτοια εμπλοκή, η μη ψήφιση δηλαδή από την κυβερνητική πλειοψηφία αυτού του νόμου που θα έρθει, είναι προσφυγή στον ελληνικό λαό» διεμήνυσε.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε κυβερνήσεις, χωρίς να έχω τίποτε με τα πρόσωπα, είτε κυβερνήσεις Πικραμένου είτε κυβερνήσεις Παπαδήμου». 


ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ