Πολιτικη & Οικονομια

Προεξοφλεί συμφωνία το Χρηματιστήριο

Με κέρδη άνω του 6% στο ξεκίνημα η αγορά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100388-200534.jpg

Με εντυπωσιακή άνοδο άνοιξε σήμερα, την πιο κρίσιμη ημέρα της διαπραγμάτευσης Ελλάδας - εταίρων, το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τα βλέμματα όλων σήμερα είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες, όπου εκτιμάται ότι θα υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας - Θεσμών. Προς τούτο συνηγορούν, άλλωστε, τα τελευταία νέα από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς έχει εκφραστεί από διάφορους αξιωματούχους ότι η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι «μια καλή βάση για την επίτευξη συμφωνίας».

Στο κλίμα αυτό, ο Γενικός Δείκτης αυτή την ώρα (10:37) πετάει, καθώς ενισχύεται σε ποσοστό 6,25%, ευρισκόμενος στις 730,29 μονάδες, προεξοφλώντας ουσιαστικά μια θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις και μια συμφωνία της χώρας μας με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος, με άνοδο άνω του 15%, ενώ πανηγυρικό είναι το κλίμα σε όλο το ταμπλό. Όσο για τις διεθνείς αγορές, κινούνται και αυτές σε ρυθμό συμφωνίας και ενισχύονται σημαντικά, δείχνοντας με τη σειρά τους τον δρόμο του συμβιβασμού.

photo © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ