Πολιτικη & Οικονομια

Βαρουφάκης για Μέρκελ: «Η επιλογή είναι δική της»

«Όλα εξαρτώνται τώρα από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100328-200475.jpg

«Η επιλογή είναι δική της», επισημαίνει αναφερόμενος στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε άρθρο του στην αυριανή Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS). «Όλα εξαρτώνται τώρα από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας», γράφει ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπάσματος του άρθρου, ο κ. Βαρουφάκης γράφει ότι «η καγκελάριος στέκεται τη Δευτέρα ενώπιον μιας αποφασιστικής επιλογής: να φθάσει σε μια έντιμη συμφωνία με μια κυβέρνηση η οποία έχει απορρίψει τα πακέτα "διάσωσης" και επιδιώκει λύση μια για πάντα μέσω διαπραγματεύσεων, ή να ακολουθήσει τις Σειρήνες της κυβέρνησής της, οι οποίες την προτρέπουν να ανατρέψει τη μόνη ελληνική κυβέρνηση η οποία είναι προσηλωμένη σε αρχές και μπορεί να φέρει τον ελληνικό λαό στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

«Πολύ φοβάμαι», συνεχίζει ο υπουργός Οικονομικών, ότι «η επιλογή είναι δική της».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται έτοιμος για συμβιβασμό, εφόσον η καγκελάριος τη Δευτέρα δώσει ένα σαφές σήμα. «Εμείς από την πλευρά μας θα έρθουμε στις Βρυξέλλες με την αποφασιστικότητα να συμφωνήσουμε σε περαιτέρω συμβιβασμούς, εφόσον δεν μας ζητηθεί να κάνουμε αυτό που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις: να δεχθούμε νέα χρέη υπό όρους οι οποίοι προσφέρουν μικρές ελπίδες ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπληρώσει τα χρέη της», γράφει ο υπουργός Οικονομικών.

Φωτογραφία ΑΠΕ - ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ