Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσιογράφοι και πολιτικοί vs Ρουμελιώτης

Ποιους καλούσε το ΔΝΤ για «εκπαίδευση»;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100157-200170.jpg

Αντιδράσεις δημοσιογράφων και πολιτικών έχει προκαλέσει η κατάθεση του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη σε Eξεταστική Eπιτροπή της Bουλής, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) οργάνωνε σεμινάρια όπου «καθοδηγούσε» δημοσιογράφους στο τι και πώς να γράφουν για το ίδιο. (Ο κ. Ρουμελιώτης ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ). 

Πέρα από το ότι το θέμα έχει τεθεί στην ΕΣΗΕΑ, ιδού ένα απάνθισμα αντιδράσεων:

Δημήτρης Καμπουράκης (δημοσιογράφος): Επίτηδες το κάνει. Ή θα δώσει τον κατάλογο ή το κάνει επίτηδες. Ξέρει ποιοι ήτανε, στο ΔΝΤ ήτανε, κονδύλια διαχειριζότανε, ήξερε ποιοι ήτανε, τους χρησιμοποίησε και τώρα δεν τους λέει.

Γιώργος Οικονομέας (δημοσιογράφος): Μέχρι να το βουλώσουν και οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που έχουν απομείνει να λένε καμιά κουβέντα, γιατί αυτός είναι ο βαθύτερος στόχος, το μυαλό είναι ο στόχος, η τρομοκρατία να μην μπορείς να πεις κουβέντα.

Μιχάλης Κριτσωτάκης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Η καταγγελία να διερευνηθεί για να μην είναι σε όλους, για να είναι για όλους.

Λιάνα Κανέλλη (βουλευτίνα ΚΚΕ): Μίλησε ο εγκυρότερος των ανθρώπων. Για να διερευνήσετε την καταγγελία του. Ο εγκυρότερος των ανθρώπων. Ο άνθρωπος ο οποίος δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα, ήταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ 500 χρόνια, πήγε στο ΔΝΤ, παραβίασε τις συμφωνίες του και τα επαγγελματικά του συμβόλαια, σκοτίστηκα –ας τον κυνηγήσουν τα αφεντικά του– και ήρθε εδώ που τον πήρατε εσείς τώρα να μας κάνει την κάθαρση. Ηρωική καθαρίστρια με γάντι που μας καθαρίζει, ο κ. Ρουμελιώτης δεν θα το παίξει.

Δημήτρης Τσιόρδας (βουλευτής Ποταμιού): Όταν λέει κάτι, τον κατάλογο, αποδείξεις, δεν μπορεί να ρίχνονται στον ανεμιστήρα και να πιάνει λάσπη όλους.

Νικήτας Κακλαμάνης (βουλευτής ΝΔ): Κυρία πρόεδρε της Βουλής, εσείς που ενδελεχώς πάντα επιμένετε σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, περιμένω να τον ξαναφωνάξετε τον κ. Ρουμελιώτη και να τον έχετε εκεί απέναντι 2-3 ώρες στην Επιτροπή της Βουλής.

Τέρενς Κουίκ (βουλευτής ΑΝΕΛ): Ζητώ από το ΔΝΤ να δώσει τα ονόματα γιατί δεν μπορεί όλοι να μπαίνουν στον ίδιο τον κουβά είτε του ανεμιστήρα της λάσπης είτε των εικασιών.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο «Μέγκα», ο κ. Ρουμελιώτης είπε ότι δεν ξέρει, δεν θυμάται και ούτε μπορεί να κατονομάσει κανένα δημοσιογράφο συγκεκριμένα για ειδική σχέση με το ΔΝΤ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ