- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σισμανόγλειο: «Κάπνισα ένα τσιγάρο και πήρε φωτιά», ισχυρίστηκε ο 74χρονος που προσήχθη
Σχηματίζεται δικογραφία
Σισμανόγλειο: «Κάπνισα ένα τσιγάρο και πήρε φωτιά», ισχυρίστηκε ο 74χρονος που προσήχθη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στον πρώτο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο». Η φωτιά εκδηλώθηκε σε θάλαμο της Α’ Παθολογικής Κλινικής, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, με αποτέλεσμα ολόκληρη η κλινική να υποστεί σοβαρές καταστροφές.
Στο επίκεντρο της προανάκρισης βρίσκεται ένας 74χρονος ασθενής, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Μετά το περιστατικό αποχώρησε από το νοσοκομείο και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του, όπου εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και προσήχθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή όταν εξετάστηκε από τους ερευνητές της ΔΑΕΕ. Στη συνέχεια, ωστόσο, φέρεται να ανέφερε ότι η φωτιά προκλήθηκε κατά λάθος, την ώρα που κάπνιζε τσιγάρο.
Τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν μετά την εκδήλωση της φωτιάς περιέγραψε ασθενής που νοσηλευόταν σε διπλανό δωμάτιο. Όπως ανέφερε, περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα οι ασθενείς άκουσαν νοσηλεύτρια να φωνάζει «φωτιά», με τον καπνό να εξαπλώνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σε όλο τον όροφο.
Ο ίδιος, κρατώντας τον ορό του, κατάφερε να απομακρυνθεί μαζί με μια ηλικιωμένη και μία ακόμη ασθενή, κατεβαίνοντας στο προαύλιο του νοσοκομείου. Όπως περιέγραψε, υπήρχαν πολλοί ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρίες και ασθενείς που δυσκολεύονταν να μετακινηθούν, ενώ αρκετοί δεν είχαν αντιληφθεί αμέσως τι συνέβαινε λόγω της ώρας. Ο ασθενής τόνισε ότι η γνώση της διαδρομής εξόδου ήταν καθοριστική, καθώς ο διάδρομος είχε γεμίσει με πυκνό καπνό.
Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026 στις 04:53, εντός χώρου του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αθηνών και συγκεκριμένα σε θάλαμο νοσηλείας του 1ου ορόφου.
Στελέχη της Δ.Α.Ε.Ε. μετέβησαν άμεσα στο σημείο, όπου προχώρησαν στη διερεύνηση των συνθηκών εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Έπειτα από μεθοδικές έρευνες, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, προσήχθη, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., ένας 76χρονος ημεδαπός, ο οποίος νοσηλευόταν στον θάλαμο από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Κατά την προανακριτική διαδικασία, ο 76χρονος ομολόγησε την πράξη του, δηλώνοντας μετανιωμένος για τον εμπρησμό στον ανωτέρω θάλαμο νοσηλείας.
Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Σχηματίζεται δικογραφία
Πώς μάθαμε να έχουμε άποψη για τα πάντα, χωρίς να διαβάζουμε σχεδόν τίποτα
11 τραυματίες, οι τρεις διασωληνώμενοι
Παρόντες Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης
Υποψίες ότι ο άνθρωπός τους κηδεύτηκε σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Ξάνθη
«Ο ασθενής είπε ότι είδε ένα περίεργο όνειρο και μετά κατάλαβε τη φωτιά» λέει ο υπ. Υγείας
Δείτε βίντεο από το σημείο
Μετά από ελέγχους υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ
«Από στρώμα ξεκίνησε η φωτιά» λέει ο υπ. Υγείας
Πληροφορίες για δύο τραυματίες - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Οι καταθέσεις στη δίκη και οι παραλείψεις των αρχών
Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης θα βρεθούν στο «τελευταίο αντίο»
Την προανάκριση διενεργεί η Τροχαία Νέων Μουδανιών
Εντοπίστηκε νεκρή σε δύσβατη περιοχή
Τα ίχνη του είχαν χαθεί από το απόγευμα της Τρίτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.