- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νεκρά 40.000 κοτόπουλα από ανεμοστρόβιλο στο Καλπάκι Ιωαννίνων - Σε απόγνωση οι υπεύθυνοι της μονάδας
Παγιδεύτηκαν στις πτέρυγες, καταπλακώθηκαν από σίδερα και μπετά
Νεκρά 40.000 κοτόπουλα στο Καλπάκι Ιωαννίνων - Συντετριμμένος ο ανιψιός του πτηνοτρόφου
Σφοδρό ήταν το χτύπημα ανεμοστρόβιλου στο Καλπάκι Ιωαννίνων, με μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα να καταστρέφεται ολοσχερώς και σχεδόν 40.000 κοτόπουλα να χάνονται.
Σχεδόν δύο 24ωρα μετά τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή και σκότωσε πάνω από 40.000 κότες, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης μίλησαν στην εκπομπή «Live News» για την καταστροφή που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Ο ανεμοστρόβιλος ξήλωσε τις στέγες από τρία κτίρια της πτηνοτροφικής μονάδας. Στη συνέχεια κατέρρευσαν οι τοίχοι και καταπλάκωσαν τα κοτόπουλα. Σε πλάνα από drone φαίνονται οι διαστάσεις της καταστροφής. Παντού νεκρά κοτόπουλα σε έναν σορό από συντρίμμια.
Οι υπεύθυνοι της μονάδας κάνουν λόγο για ολική καταστροφή. Αν, όπως λένε, δεν αποζημιωθούν, δεν θα μπορέσουν να ξαναστήσουν τη μονάδα.
«45 χρόνια έχουμε τα πτηνοτροφεία, αυτό το πράγμα ποτέ». Οι κότες της πτηνοτροφικής μονάδας ήταν αδύνατον να γλιτώσουν. Παγιδευμένες στις πτέρυγες καταπλακώθηκαν από σίδερα και μπετά.
«Όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Από αυτά ζούσαμε».
Ο ξαφνικός ανεμοστρόβιλος μετέτρεψε σε ερείπια μία από τις μεγαλύτερες πτηνοτροφικές μονάδες
Όλα έγιναν αργά το βράδυ της Τετάρτης (07/01), όταν ο ξαφνικός ανεμοστρόβιλος μετέτρεψε σε ερείπια μία από τις μεγαλύτερες πτηνοτροφικές μονάδες στο Καλπάκι Ιωαννίνων.
«Αυτό το φαινόμενο στην περιοχή μας δεν έχει συμβεί ποτέ. Η καταστροφή είναι απίστευτη».
Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης λένε ότι τηρούσαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, αλλά όπως τονίζουν η δύναμη της φύσης τα εξουδετέρωσε.
«Κόποι μίας ζωής, πάνε… Νιώθω καταστροφή».
Το μόνο ευχάριστο είναι πως δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες από το σαρωτικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου.
«Δεν έχουμε ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο», λέει υπάλληλος συνεργείου.
Ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα στην ευρύτερη περιοχή και προκάλεσε ζημιές τόσο στο στρατόπεδο Καλπακίου όσο και στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Προληπτικά οι στρατιώτες που υπηρετούσαν στο στρατόπεδο μεταφέρθηκαν στα Γιάννενα μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Οι υπεύθυνοι της πτηνοτροφικής μονάδας που έχασαν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής μέσα σε λίγα λεπτά παραμένουν απαρηγόρητοι.
«Όλα αυτά, κόποι μίας ζωής… Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν δικαιωθούν, είναι λάθος της κυβέρνησης, τέλος», λέει ο Κώστας Μάστορας, ανιψιός πτηνοτρόφου.
«Ο θείος μου καταστράφηκε. Αν δεν γίνει κάτι από την κυβέρνηση, θα βάλω φωτιά το Καλπάκι», λέει απεγνωσμένος. «Αν αυτό το κράτος είναι κράτος, να βοηθήσει τον κόσμο».
Μέσα τους υπάρχει πίκρα και απαισιοδοξία, αφού όπως λένε δεν θα μπορέσουν να ξαναστήσουν από το μηδέν την επιχείρησή τους.
Πηγή: MEGA
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γυναίκα έφυγε από το σπίτι με το αυτοκίνητό της και δεν επέστρεψε ποτέ
Βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της - Είχε προσαχθεί και αφέθηκε ελεύθερος
Είχε προσαχθεί για την εξαφάνισή της
Ο 66χρονος αποκάλυψε πως είχε δώσει στο παρελθόν λεφτά και στον 23χρονο
Στο μικροσκόπιο η συσκευή της 19χρονης, όλα τα μηνύματα, οι κλήσεις και οι επαφές της
H προτομή του «Αρχάγγελου της Κρήτης» βρίσκεται στην πλατεία Κύπρου
Πώς η σχολική γιορτή εξελίχθηκε σε τραγωδία - Αναβιώνει η υπόθεση στο δικαστήριο
Η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχο και πήρε διαστάσεις
Μπορεί ένας πατέρας να σκοτώσει από αγάπη;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Κλείστε πόρτες και παράθυρα»
«Παλιό, αλλά συντηρημένο το κτίριο» σημείωσε για το σχολείο
Οι διαψεύσεις περί μαστροπείας και η επαφή με τον 66χρονο
Δείτε αναλυτικά τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Γιατί η ιδιοκτήτρια του καταλύματος φέρεται να απέκρυψε την παρουσία ενοίκων;
Συγκεκριμένα πρόσωπα στο «κάδρο»
Ένα podcast που δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές του, στέλνοντας τις (επί παντός επιστητού) ερωτήσεις τους στους συντελεστές
Τον έπεισαν να ξεθάψει οικονομίες του θύματος, ενώ ο συνεργός του παραμένει ασύλληπτος
Στην απολογία του ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.