Κοινωνια

Υπουργείο Παιδείας: Πλήρως στελεχωμένο το σχολείο στον Πειραιά όπου συνέβη η τραγωδία

Διευκρινίσεις για τις συνθήκες του περιστατικού - Διαθέτει 25 εκπαιδευτικούς και όλες τις ειδικότητες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι το 2ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά, όπου πέθανε 13χρονη μαθήτρια, ήταν πλήρως στελεχωμένο -Περιγράφει τη σύνθεση του προσωπικού
Το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι το σχολείο Πειραιά όπου πέθανε 13χρονη μαθήτρια ήταν πλήρως στελεχωμένο © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι το 2ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά, όπου πέθανε 13χρονη μαθήτρια, ήταν πλήρως στελεχωμένο -Περιγράφει τη σύνθεση του προσωπικού

Με αφορμή πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σχετικά με υποστελέχωση του 2ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά, όπου το πρωί της Παρασκευής (21.11) σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο 13χρονης μαθήτριας, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα με λεπτομερείς διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το σχολείο στον Πειραιά είναι πλήρως στελεχωμένο με 25 εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων και μέλη ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, που καλύπτουν τις ανάγκες 30 μαθητών και μαθητριών.

Όπως τονίζεται, καλύπτονται όλες οι προβλεπόμενες για Ειδικό Σχολείο ειδικότητες και λειτουργούν 7 τμήματα, με 4 μαθητές σε 5 τμήματα και 5 μαθητές σε 2 τμήματα. Η κατανομή των τμημάτων γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών, μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

Αναλυτική στελέχωση

Το υπουργείο Παιδείας παραθέτει αναλυτικά το προσωπικό που υπηρετεί στο σχολείο:

  • 8 δάσκαλοι ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης
  • 5 μέλη ειδικού βοηθητικού προσωπικού
  • 1 νοσηλευτής
  • 1 λογοθεραπευτής
  • 1 εργοθεραπευτής
  • 1 φυσικοθεραπευτής
  • 2 ψυχολόγοι
  • 1 κοινωνικός λειτουργός
  • 1 γυμναστής ειδικής φυσικής αγωγής
  • 1 μουσικός ειδικής αγωγής
  • 1 καθηγητής πληροφορικής ειδικής αγωγής
  • 1 καθηγητής καλλιτεχνικών ειδικής αγωγής
  • 1 καθηγητής θεατρικών σπουδών ειδικής αγωγής

Οι συνθήκες του περιστατικού

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, κατά την ώρα της πρωϊνής σίτισης η 13χρονη μαθήτρια βρισκόταν σε ομάδα με άλλα δύο παιδιά υπό την εποπτεία ενός δασκάλου ειδικής αγωγής και ενός μέλους ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Όταν εντοπίστηκε η δυσκολία του παιδιού στην κατάποση, κλήθηκε άμεσα η νοσηλεύτρια από το διπλανό τμήμα, η οποία παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Ταυτόχρονα, ο διευθυντής του σχολείου ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, που έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά.

Παράλληλα, ειδοποιήθηκαν και γιατροί από το Κέντρο Υγείας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σχολείο, οι οποίοι έσπευσαν και επιλήφθηκαν του περιστατικού στο χώρο. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ανέλαβε τη μεταφορά της μαθήτριας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Για το περιστατικό προσήχθησαν ο διευθυντής του σχολείου και ένας εκπαιδευτικός, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τη διαλεύκανση των ακριβών συνθηκών που οδήγησαν στην τραγωδία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY